Receptet till pajen är det samma som jag använde till pizzabottnarna och bullar osv. Klä en pajform med smeten, det blir lite över som man kan göra lite små bullar vid sidan om
Ett tips om pajskalet spruckit - vilket det ganska ofta gör med just glutenfria pajdegar - är att snabbt "laga" det med lite ostsom får smälta ned i sprickorna genast när det kommer ut ur ugnen
Jaja, nu var det precis det som hände och det fick jag lida för. Men eftersom jag blev sängliggandes veckan efter så gällde det att hitta på mat som inte krävde så mycket ansträngning
Fyll det sedan med skinka och riven ost. (använd lagrad ost för mycket smak eller använd tex. vitlöksdressing och krispig sallad, god både ljummen och kall
4 3 dl vetemjöl 100 g margarin eller smör 3 msk kallt vatten 100 g rökt eller kokt skinka 3 dl riven ost med smak, max 17% 3 ägg 3 dl mjölk 1/2 tsk salt 1 krm peppar 1/2 tsk paprikapulver Till servering tomatsallad Lägg till i inköpslistan Så handlar du snabbare
En helt vanlig grundpajdeg med ostoch skinka som fyllning – ja det blev gårdagens middag här hemma. Perfekt att förbereda är det också om man kan göra det på dagen, då är det bara gräddningen på kvällen sedan som behövs
Årets Kock brukar få smaksätta sin egen crème fraiche hos Arla, och den senaste i raden är rostad vitlök/timjan, som är smaksatt av förra årets vinnare Tomas Diederichsen
Jag gjorde den också glutenfrioch laktosfri så alla skulle kunna äta. Det var planeringsdag för pedagogerna på min förskola i går och jag tyckte de var värda en tårta till kaffet
Hur mumsigt som helst med lite smör och en god skiva ost på. Jag gillar fröknäcke, jag gillar pistaschnötter, jag gillar bovete och jag gillar sesamfrön
Igår tog jag mig för att baka glutenfritt fröknäcke igen eftersom förråden började sina. Dela den ganska fasta degen i två delar och platta/kavla ut varje del på bakpapper på en ugnsplåt, så tunt som det går
Jag skulle göra två mindre pajer, en till mig själv och en till min pappa, och då han är glutenintolerant bytte jag ut vetemjölet till glutenfritt mjöl i degen till den ena pajen
Häll över ägg ochoströran. Strö riven ost över. Tryck ut degen i en stor pajform och nagga med gaffel. Strimla under tiden skinkan, paprikan och purjolöken
Detta är en mild paj som du kan krydda till ordentligt om du byter ut mild ost till lagrad eller kryddar med stark paprika istället för söt…ja ni förstår nog vad jag menar
Dessutom är jag fullständigt övertygad om att den extra kostnad det skulle innebära på sikt skulle betala sig i form av färre benbrott, färre depressioner, mindre hjärt- och kärlsjukdomar och därmed minskade sjukhusvistelser ochmedicinkostnader
Tyvärr finns det vissa nackdelar med pajer, till exempel att de oftast är smör- och vetemjölstinna historier som ofta dessutom innehåller stora mängder ost, samt att det är tidskrävande och meckigt att trycka ut pajdegen i formen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.