Putsa kycklingfilén från fett och skär i mindre bitar. Hacka löken och strimla paprikan. Stek upp kycklingen, salta och peppra och låt den få lite färg
Ungersk gulasch, eller Gulyás, är egentligen soppa med nötkött, potatis och massor av paprika. Gör man det som gryta kallas det för Pörkölt och innehåller inte potatis utan serveras med ett gott lantbröd, kokt potatis eller nokedli, ungersk, hemgjord pasta
Innan jag ens börjar med något annat kan jag inte tillräckligt mycket bedyra. ska ni någonsin servera en trerätters middag på ungersk tema är denna väl värd att pröva
Hacka löken och bryn den i lite olja tills den blir guldgul. Lägg i köttbitarna och bryn dem. Smula i buljongtärningen, lägg i chilipepparn och krydda med paprikapulver
Bryn kött och lök, krydda med salt och peppar och spara stekskyn. Lägg i paprikapulvret och låt den småfräsa i grytan en stund innan du lägger i tomatpuré, vatten och stekskyn, vitlök och kryddorna
WIENERKÖKET 6. 2. Österrikisk kokkonst av idag. Förr i världen behövdes en hel del mat för att hålla österrikarna i gång och ännu gäller i stort sett samma regel
WIENERKÖKET 16. Karoly Gundel har berättat att den allra finaste paprikan, den som kallas "söt" eller "rosenpaprika", ska vara mild med en pikant, men aldrig skarp, eftersmak
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.