Så här gör du. Skär köttet i 3 cm stora tärningar. Grovhacka lök, vitlök, selleri och chilifrukt (behåll kärnorna om du vill ha en extra stark gryta) och fräs tillsammans med köttbitarna i olja i en tjockbottnad gryta
En härlig mustig gulasch med potatis i. Det går givetvis att utesluta potatisen och i stället servera kokt ris till, men med potatis i gulaschen blir det en komplett maträtt
Koka upp vattnet och häll det över köttet, så att det precis täcker, koka cirka 15–20 minuter. Bryn köttet i smöret (gärna i omgångar) och lägg över det i en gryta
Ungerskgulasch är en av de första maträtterna jag lärde mig att laga. Ungerskgulasch 8 portionerca 800 g nötkött, gärna fransyska3 gula lökar, skivade3-4 vitlöksklyftor, pressade4 paprikor, varav 2 gröna och 2 röda (gärna ett par avlånga paprikor)2 burkar krossade tomater3 msk tomatpuré 3 lagerblad3 dl vatten1 dl rödvin2-3 tsk mejram2 msk paprikapulversaltvitpepparSkiva löken, pressa vitlöksklyftorna och bryn i smör i en stor kastrull
UngerskGulasch - Sze´kely gulyàs. Ungerskgulasch ska koka länge men den är lätt att göra . . Till er som gärna ville ha receptet på lååångkoket kommer det här såklart
ska ni någonsin servera en trerätters middag på ungersk tema är denna väl värd att pröva. Anders började seriöst fundera på att återbjuda de gäster vi bjudit på ungerska temat under våren, då inga tidigare rätter varit i närheten av dessa
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.