Gör man det som gryta kallas det för Pörkölt och innehåller inte potatis utan serveras med ett gott lantbröd, kokt potatis eller nokedli, ungersk, hemgjord pasta
Pörkölt är ingen gulash-soppa, håll koll på mängden vatten. 1. Skär köttet i 2-2. 5 cm stora bitar. Värm upp oljan och stek den finhackade löken tills den blir genomskinlig
Då min svärfar kommer från Ungern och min fru således är halvungerska, och har lite ungersk matkultur med sig i blodet, så är det klart att jag måste laga något ungerskt emellanåt
Idag var min mamma här och hade med sig mat, min favorit Paprikás csirke. Det har varit lite inlägg på sistone, vi har ätit massor av goda middagar hos vänner och det lilla vi har lagat hemma har varit sånt som redan finns här
Hacka löken och bryn den i lite olja tills den blir guldgul. Lägg i köttbitarna och bryn dem. Smula i buljongtärningen, lägg i chilipepparn och krydda med paprikapulver
Bryn kött och lök, krydda med salt och peppar och spara stekskyn. Lägg i paprikapulvret och låt den småfräsa i grytan en stund innan du lägger i tomatpuré, vatten och stekskyn, vitlök och kryddorna
Anders och jag åt pörkölt med galuska. Servera genast med gulasch eller pörkölt (gryta). Pörkölt med galuska (=ungersk pasta)Pörkölt8 hg benfritt kött 2 hg gul lök2-3 matskedar ister eller olja1 tesked paprikapulver1 grön paprika, hackad1 tomatpepparsaltev
Ungrarna delar upp sina paprikarätter i fyra kategorier - gulyás, pörkölt, paprikás och tokány. Två av de andra paprikastuvningarna - pörkölt och paprikás - har namn som betyder "puttra", men bräsera vore en mer adekvat beskrivning av tillagningen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.