Pörkölt på mammas vis
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 kg nötkött, t ex rostbiff
  • 1150 g smör
  • 12 gul lök
  • 11 tsk chiliflakes
  • 10,5 tsk kajennpeppar
  • 11,5 msk milt paprikapulver
  • 10,5 purjolök, den gröna delen
  • 12 stjälkar blekselleri
  • 13 morötter
  • 110 små eller 5 stora champinjoner
  • 13 röda paprikor
  • 1500 g passerade tomater
  • 10,5 l kokhett vatten
  • 13 oxbuljongtärningar
  • 11 tsk allkrydda, t ex vegeta
  • 1 salt och svartpeppar
  • 15,5 dl vetemjöl
  • 12 ägg
  • 12 dl vatten
  • 11 tsk salt
  • 11 msk smör
  • 11 kruka kruspersilja
  • 1 crème fraichePörkölt
  • Putsa köttet och skär i ca 3 cm långa och 1 cm tjocka bitar. Bryn köttbitarna i smör tillsammans med finhackad lök på medelvärme i en gryta. Tillsätt chiliflakes, kajennpeppar och paprikapulver. Sänk värmen och låt fräsa under lock ca 15 minuter. Rör om då och då. Tillsätt tunt skivad purjolök och blekselleri och låt fräsa ytterligare ca 15 minuter. Rör i skivade morötter och låt fräsa ca 10 minuter. Tillsätt champinjoner och paprika i mindre bitar, passerade tomater, vatten, buljongtärningar och allkrydda. Rör om ordentligt och låt sjuda ytterligare ca 10 minuter. Smaksätt med salt och peppar. Pasta
  • Blanda mjöl, ägg, vatten och salt i en bunke. Knåda ihop degen med händerna. Lägg den på ett mjölat bord och knåda tills degen känns fast och smidig. Arbeta in ytterligare mjöl om degen känns kletig. Koka upp vatten i en stor kastrull. Salta generöst. Skär degen i fyra delar, rulla till långa remsor och skär i små bitar på en mjölad skärbräda. Lägg pastabitarna i kastrullen tills de flyter upp. Häll av i en sil och skölj hastigt med kallt vatten. Lägg tillbaka pastan i den varma kastrullen och vänd ner smör. Servera köttgrytan i djupa tallrikar. Strö över finhackad persilja och servera med pasta och en klick crème fraiche.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.