Efter att Vera började förskolan för några veckor sen har jag lagat mycket mat kryddat med ingefära och chili, i ett försök att hålla förkylningarna borta
Men jag kunde inte låta bli att dela denna gobit med er. Om du bara gör kakan rekommenderar jag att du komplimenterar med mer protein, tex proteinfluff, keso eller kesella
Blanda ner vetemjöl och margarin om vartannat, arbeta nu med händerna. Är degen lös ha på lite mjöl, kavla ut degen till en stor fyrkant, bred på smör/ margarin, strö på socker och kanel
Ingredienser Portioner. 4 2 schalottenlökar 1 vitlöksklyfta 500 g skalad, urkärnad pumpa (gärna butternut) 2 msk smör eller margarin 5 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 2 1/2 dl matlagningsgrädde salt och peppar 1 citron Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Späd med vatten och tillsätt buljongtärningarna. Mixa soppan med mixerstav. Rör ner kokosmjölk och smaksätt med sambal oelek, ingefära, salt, peppar, honung och limesaft
Vid den här årstiden är det härligt med pumpa i alla former. Celtic Sea Salt, Glutenfritt, Lunch, Paleo, Pumpasoppa, Recept, Rostad Butternut Pumpa, Soppa, Stenålderskost Tagged With
butternutpumpa, Lotta Lundgren, Om jag var din hemmafru, pumpasoppa, rostad vitlök Förresten så kliar det i fingrarna att bjuda hem folk på middag och starta med denna soppa som förrätt
Med tanke på att de flesta grönsaker får en djupare och mustigare arom av att tillagas i ugnen, resonerade jag som så att en pumpasoppamed ugnsrostad pumpa borde bli finemang
Jag är väldigt sällan sjuk och mycket tror jag beror på att jag tränar regelbundet och att jag äter bra mat med mycket näring som gör att kroppen klarar av att stå emot förkylningar och liknande
I höstas bjöd jag er på pumpasoppa flera gånger go´vänner, men det kan inte hjälpas. Soppan är lättgjord med få ingredienser, krämig och mild i smaken, och passar utmärkt till lunch med något gott bröd till
Toppa med valfria bär/frukt eller ät som den är. Kanel. 1. Riv äpple, vispa i ägg och rest. Ingredienser. 2. Använd antingen en mugg eller skål som tål mikro
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.