Pumpasoppa med ingefära och kokosmjölk
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 500 g pumpa, utan skal och kärnor t ex butternutpumpa
  • 11 äpple
  • 11 gul lök
  • 12 msk smör
  • 16 dl kokande vatten
  • 12 hönsbuljongtärningar
  • 11 burk kokosmjölk
  • 11/2 tsk sambal oelek
  • 11-2 msk riven ingefära
  • 1 salt och peppar
  • 11 msk honung
  • 11 msk pressad limesaft
  • 1 olivolja
  • 11 röd paprika, tärnad
  • 11/2 dl pumpakärnor, rostade
  • 12 msk hackad persiljaSkär pumpan i bitar. Dela, kärna ur och skär äpplet i bitar. Skala och hacka löken. Fräs pumpa, äpple och lök i en gryta med smör i 5 minuter. Späd med vatten och tillsätt buljongtärningarna. Låt soppan koka upp och sedan sjuda tills pumpan är mjuk, 15-20 minuter.
  • 1 Mixa soppan med mixerstav. Rör ner kokosmjölk och smaksätt med sambal oelek, ingefära, salt, peppar, honung och limesaft. Låt soppan koka upp.
  • 1 Garnera med olivolja, paprika­tärningar, rostade pumpakärnor och hackad persilja. Servera med exempelvis pumpabröd och smör.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.