Sikta ner mjöl, kakao, bakpulver och salt i en skål. 180 g mörk choklad, 55-70%180 g smör90 g vetemjöl (1½ dl)40 g kakao (1 dl)5 g bakpulver (1 tsk)5 g salt (1½ krm)165 g ägg (3)260 g strösocker (2, 3/4 dl)Cheesecakesmet
Dulce de Leche. Ploppa ned en burk oöppnad kondenserad mjölk i en kastrull med tillräckligt sjudande för att täcka burken i ca 3 timmar, beroende på hur tjock du vill att kolan ska vara
Det här är den godaste sockerkaka jag vet. Jag är verkligen ingen sockerkaksfantast, så min erfarenhet av dylika bakverk är därför starkt begränsad, men jag tycker att den här kakan slår det mesta i kategorin mjuka kakor (förutom brownies eller kladdkaka, men de spelar ju i en helt annan liga)
4 msk kakao. Smält smöret och tillsätt mjölken. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Rör ihop alla torra ingredienser och blanda sedan ner det i äggsmeten
De här kardemummakakorna påminner mycket om vanliga kolakakor fast de smakar ljuvligt. Tar typ 20 min att göra varav 10-12 min i ugnen så går super snabbt 😊 INGREDIENSER2 1/2 dlvetemjöl1 dlströsocker2 tskvaniljsocker1 tskbakpulver2 tsk finstött kardemumma100 gkallt smör2 mskljus sirapGör så här
Den här gången blev jag sugen på äpplen och smaksatte en sockerkaka med kardemumma, kanel och en liten hint ingefära innan jag stoppade ner en äppelklyfta i varje "vinge"
Fick ju finfin kardemumma från Indien av finfina kusinen som besöker det landet titt som tätt. Tänka att skala kardemumman innan man mal den för att lägga i bakverken
Och de var precis så goda som jag tänkt mig, en riktig vuxen-kaka, perfekt till kaffet. Blanda salt, mjöl, kaffepulver och kardemumma och rör ner i smör-smeten tills det blir en deg
Idag gjorde jag en minutsnabb kanel och mandelkaka till frukost. 1/4 tsk kanel. 1/4 tsk kanel. Det är inte jobbigt att äta gott men samtidigt hälsosamt
Lägg på schablonen och pudra på kanel och socker somman blandat innan. 5 DL VETEMJÖL1 TSK VANILJSOCKER1 MSK KALLT VATTENSamt, kanel och socker och en Kitty schablon och en kakform i form av en Hello Kitty
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.