Sikta ner mjöl, kakao, bakpulver och salt i en skål. 180 g mörk choklad, 55-70%180 g smör90 g vetemjöl (1½ dl)40 g kakao (1 dl)5 g bakpulver (1 tsk)5 g salt (1½ krm)165 g ägg (3)260 g strösocker (2, 3/4 dl)Cheesecakesmet
Dulce de Leche. Ploppa ned en burk oöppnad kondenserad mjölk i en kastrull med tillräckligt sjudande för att täcka burken i ca 3 timmar, beroende på hur tjock du vill att kolan ska vara
4 msk kakao. Smält smöret och tillsätt mjölken. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Rör ihop alla torra ingredienser och blanda sedan ner det i äggsmeten
Nu var det ganska länge sedan jag bakade den här goda sockerkakan med smak av kanel, men jag tänkte att jag skulle tipsa er om den för den är perfekt att baka nu på sommaren och ta med ut på picknick eller fika med vänner
Känn med en sticka att kakan är klar. Smält smöret och låt svalna. Riv mandelmassan fint ner i en skål. Rör i äggen ett i taget och rör i socker och vaniljsocker
Det här är den godaste sockerkaka jag vet. Jag är verkligen ingen sockerkaksfantast, så min erfarenhet av dylika bakverk är därför starkt begränsad, men jag tycker att den här kakan slår det mesta i kategorin mjuka kakor (förutom brownies eller kladdkaka, men de spelar ju i en helt annan liga)
De här kardemummakakorna påminner mycket om vanliga kolakakor fast de smakar ljuvligt. INGREDIENSER2 1/2 dlvetemjöl1 dlströsocker2 tskvaniljsocker1 tskbakpulver2 tsk finstött kardemumma100 gkallt smör2 mskljus sirapGör så här
Den här gången blev jag sugen på äpplen och smaksatte en sockerkaka med kardemumma, kanel och en liten hint ingefära innan jag stoppade ner en äppelklyfta i varje "vinge"
Fick ju finfin kardemumma från Indien av finfina kusinen som besöker det landet titt som tätt. Tänka att skala kardemumman innan man mal den för att lägga i bakverken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.