Och jag vet inte hur jag hade reagerat om skogens konung helt plötsligt stått framför mig på en skogsväg, brölande och med gigantiska horn som nån jägare önskar han hade på väggen
Smaka av med salt. salt & peppar. Pensla med ägg och strö sesamfrön över. salt & peppar. Forma 6 lika stora burgare, dra några varv med pepparkvarnen över dom
Jag kan dessutom meddela att det inte på något sätt blev en sämre burgare än någon annan. Den lilla chilihettan från brödet blandas skönt med den gräddstekta svampen som i sin tur fungerar utmärkt med osten och den milda viltsmaken på älgfärsen
Visst är det ganska onödigt med alla temadagar, men kunde inte motstå frestelsen att göra det till en utmaning, ett bidrag till Internationella burgardagen
Bästa vän skickade igår ett sms med en förfrågan om jag skulle komma över på ett glas vin, hon bor så nära att vi liksom ser in i varandras lägenheter (vilket i sig är lite creepy, och ett potentiellt problem någon dag
Jag serverade burgarna med ost, sallad, tomat och hemgjord dressing. Dela potatisar med fint skal i klyftor och lägg i en ugnsform med smör och olivolja
Det första vi gjorde med den nya pressen var att ställa in hur tjocka hamburgare vi ville ha. Vad det för var fel på dem jag själv stod och tryckte ihop framkom aldrig, men den billigaste hamburgarpressen från Bagaren & Kocken fick han iaf
Vispa ägg, grädde, ost och majonnäs med elvisp. Pensla lätt med vatten och strö på sesamfrö. Ta upp degen och forma en rulle med fuktade händer, skär i 12 bitar, trilla till bollar, lägg på plåt och platta till dem något
Smaksätt med salt och peppar. Servera med svampen, potatismos och gärna rårörda lingon. Lägg i schalottenlök och purjolök, låt löken steka tillsammans med svampen ytterligare 5 minuter. Stek biffarna i smör på medelstark värme 5-8 minuter per sida. 1/2 tsk timjan 
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.