1 Fyllning500
g kycklingfärs 3 msk japansk soja (eller koreansk soja) 4 cm färsk ingefära, riven 1 klyfta vitlök, riven 1 msk sesamolja 150 g salladskål, finhackad 10 blad ramslök (eller 1 kruka gräslök, finhackad) vitpeppar
1 Dippsås3
msk japansk soja 3 msk risvinäger 1 tsk strösocker neutral matolja, till stekning Garnering 2 salladslökar 2 tsk svarta sesamfrönBlanda samman alla ingredienserna till dippsåsen. Rör samman fyllningen genom att blanda kycklingfärs, soja, ingefära, vitlök, sesamolja och vitpeppar. Blanda väl. Fyll gyozaplattorna med en knapp matsked fyllning. Doppa fingrarna i vatten och dra längs med plattans kanter, vattnet fungerar som klister. Lyft kanterna och pressa dem mot varandra. Om man vill kan man trycka till 5-6 veck i mitten eller pressa samman ändarna med varandra. Stek dem i het traktörpanna utan att de vidrör varandra, de kan då lätt fastna i varann. Efter 1 minut, häll på ca 1 dl vatten, sänk värmen till medelvärme och låt ånga med locket på i ca 5 minuter. Lyft på locket och låt all vätska dunsta bort. Stek vidare tills de fått gyllene färg och frasig yta undertill. Lägg upp med stekytan uppåt, strö på salladslök och sesamfrön. Servera tillsammans med dippsåsen.
Glömde bort den asenkla dippsåsen jag gjorde idag när vi grillade. Till 3 pers. En halv burk creme fraiche1 msk mango chutneyknappt en halv tesked sambal oelek1 pressad vitlöksklyftalite peppar och svartpeppar
Servera ett spett per person tillsammans med en liten skål med dipsås och en limeklyfta. En favorit här hemma är thaismaker - lime, fish sauce, ingefära, vitlök, chili
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.