Jag gör två dippsåser till räkor alltid… den ena (på bilden) är smetana, tomatpuré, vitpeppar och lite vitlök. Den andra (ej på bild) är min favorit!!!
1 dl
rapsolja eller olivolja
1 dl
vinäger
2 msk
dijonsenap
1 msk
tomatpuré
(2 msk majonnäs kan man ha i för att få det mera krämigt – kan uteslutas)
Dessa mixas ihop med stavmixer! Sååååå gott till färska räkor!
Räkor fick det bli som förrätt och kan inte säga annat än att det blev fantastiskt. Räkor med sting. Lägg räkorna i en liten skål, krama ur lite vatten först ifall de varit frysta eller är köpta på burk
Det är sällan jag använder färdigskalade räkor just för att det är så stor smakskillnad men ibland räcker inte tiden till (trots att jag har en egen räkskalare här hemma)
När vitlöken fått lite färg tillsättsräkorna. Ni kanske vill göra detta till helgen. För nån helg sen åt ju jag och Mattias "Heta räkor med habanero och vitlök" som kvällsgott
Vi hittade lite rökta räkor och fryst scampi som vi förvandlade till en god tallrik tillsammans med en grekiskt lantbröd från Schelins konditori som förövrigt gräddar sina Wienerbröd perfekt bruna
Tillräkorna gjorde jag min vitlöksdip som jag brukar göra. Ikväll hade jag egentligen tänkt laga mat med min man hade överraskat med en stor påse färska räkor
Glömde bort den asenkla dippsåsen jag gjorde idag när vi grillade. Till 3 pers. En halv burk creme fraiche1 msk mango chutneyknappt en halv tesked sambal oelek1 pressad vitlöksklyftalite peppar och svartpeppar
Tillsätträkorna och krydda med salt och peppar. räkor med skal. Skala och grovhacka räkorna. 1dillkvistarTunnbrödssnurror med räkor och confiterad citron 1. Tillaga högt upp i ugnen ca 40 min, tills citronen fått rejält med färg
Vitt vin, bubbelvatten med ngn lätt smak eller ngn dryck som du tycker passar till…. Färskost med vitlök, spenat och räkor i stekta kycklingrullar med musslor i crème fraiche, champinjon curry & ingefärasås
I vår familj gör vi en stor satsning på mer grönt på bordet till alla måltider och de två små tycker det är roligt att få fixa stavar av gurka, morot och bryta buketter av blomkål
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.