Mer midsommarmat. Potatissallad ca 10 portioner ca 1,5 kg Färskpotatis 1 rödlök 1 knippe rädisor Lite färsk basilika 1 påse ruccola 2 tomater 1msk dijonsenap en skvätt vinäger En skvätt olivolja Lite parmesan eller annan smakrik ost 1
Denna är min nya favorit när det gäller potatissallad, den är otroligt god och väldigt fräsch. Vi hade den på midsommarafton till det grillade köttet på kvällen, det blev en hit
Det har varit en lugn och skön dag helt i min stil, jag har hunnit njuta i solen, rensa lite ogräs, bakat, kokat saft, både fikat och ätit ute på altanen och nu avslutar vi denna underbara söndag med te i soffan
Fotot. Theres Lundén. Varje sommar brukar jag göra minst en omgång av denna potatissallad. Första gången jag åt den var en midsommarafton vid kusten strax söder om Göteborg
Hoppas att ni mår bra idag, det gör jag. Idag tänkte jag tipsa er om potatissalladen jag gjorde igår. Jag gör den ofta på somrarna och använder i stort sett samma ingredienser, men har lite svårt att veta hur mycket jag tar av allt
Ingredienser Portioner. 4 800 g potatis 3 schalottenlökar 1/2 dl hackad dill och persilja 1 - 1 1/2 msk kapris Sås 1 msk vinäger 2 tsk fransk senap 1/2 tsk salt 1 krm svartpeppar 1 krm socker 3 msk raps- eller olivolja 1 msk vatten Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Skrubba potatis och dela i bitar, salta och koka. Blanda vatten, olja och dressing i en skål. Skölj och finhacka paprikan, strimla rödlöken och salladslöken fint, blanda med dressingen
Läget just nu. Söndag i Luleå med spöregn och 4 plusgrader. Jag är sjuk för hundrade gånger denna vår. Körde backträning och lite utegym med familjen i fredags, första gången efter ännu ett sjukuppehåll på 2 veckor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.