Ett bra sätt att använda upp överblivet potatismos är att göra potatisplättar – för återuppvärmt mos är ju inte det mest spännande i världshistorien… Men blandat med ägg, ost, kryddor och lite lax i smeten så har man plötsligt en komplett måltid fullspäckad med näring och bra fetter för bebisen, och dessutom är plättarna ett behändigt format som är greppvänligt för den som ogillar att använda bestick
Krydda med salt och citronpeppar. Ta upp laxen ur formen och rör ner hackad dill och rom i såsen. Lägg tillbaka laxen i formen och servera med t ex kokt ris och kokt broccoli och gröna bönor
Till laxen gjorde jag en klassisk romsås, ett måste till sådan här sorts lax, och kokt potatis. Lägg i laxfiléerna, skvätt över lite citronsaft, krydda med citronpeppar och lägg på både hackad och hel dill
Krydda med salt och citronpeppar. Ta upp laxen ur formen och rör ner dill och rom i såsen. 1 knippe dill, hackad. Lägg tillbaka laxen i formen och servera med kokt ris och stekt, krispig broccoli 4 portioner. 1 knippe dill, hackad
Torka på bakplåtspapper med ugnsluckan lite öppen, tills de är halvsega och torra. Plocka ur köttet från laxen och lägg i en bunke, se till att inga ben kommer med
Skär laxen på snedden i tunna skivor, garnera meddill och kapris. Servera med örtsåsen. finhackad dill. Djupfrys laxen ett dygn innan du börjar grava den
Lägg laxen med skinnsidan ner i en smord ugnsfast form och bred på dillröran. ) Så även soja, honung och pepparrot fick spela med i täcket som laxen kläddes i innan den hamnade i ugnen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.