Börja med att skala lök, vitlök, ingefäraoch morötter. Den här färggranna och smakrika soppan med asiatiska undertoner har på kort tid blivit en favorit här hemma
Krydda med lite salt och peppar. Jag rev morötter och grovhackade gul lök, vitlök ochingefära. Idag kände jag mig lite extra pysslig och bestämde mig för att slänga ihop något smaskigt till lunch
Det här är en jättesats med soppa, som jag gjort och frusit in i lagom stora förpackningar. Både morötter, chili, vitlök, ingefäraoch gurkmeja är starkt inflammationsdämpande, och passar därför extra bra när man behöver lite extra näringsmässig ompyssling efter sjukdom eller olika ingrepp
Smaka av med salt och svartpeppar. Tillsätt riven ingefäraoch fräs en stund till. Salt och svartpeppar. Kör till en slät konsistens med matberedare eller stavmixer
4 Soppa 500 g morötter 1 bakpotatis 1 gul lök 2 msk riven, färsk ingefära 1 tsk hackad, röd chili 1 msk olivolja 1 l grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond) 1 dl matlagningsgrädde salt och peppar 4 bröd (gärna bake off) Bönkräm 380 g kokta, vita bönor 1 vitlöksklyfta 2 msk olivolja 2 msk vatten Till servering 270 g tofu 1/2 påse salladslök (à 125 g) Lägg till i inköpslistan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.