Morotssoppa med ingefära, vitlök och grädde
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 msk smör
  • 12-3 schalottenlök
  • 12 klyftor vitlök
  • 12-3 cm ingefära, färsk
  • 11 dl vitt vin (relativt syrligt)
  • 12-4 dl vatten
  • 11 grönsaksbuljongtärningar
  • 14 morötter, medelstora
  • 11 dl vispgrädde
  • 1 salt, efter smak
  • 1 svartpeppar, efter smak
  • 14 msk smör 2-3 schalottenlök 2 klyftor vitlök 2-3 cm ingefära, färsk 1 dl vitt vin (relativt syrligt) 2-4 dl vatten 1 grönsaksbuljongtärningar 4 morötter, medelstora 1 dl vispgrädde salt, efter smak svartpeppar, efter smakSmält smöret i en kastrull på medelhög värme. Finhacka schalottenlöken och låt den fräsa blank i smöret. Finhacka vitlök och ingefära och tillsätt dessa när schalottenlöken är blank. Låt fräsa några minuter till och slå sedan på vinet och vattnet och lägg i buljongtärningen. Skala och tärna morötterna och låt dem koka i buljongen tills morötterna är mjuka på låg värme. Det ska skjuda, inte stormkoka. Mixa med stavmixer tills soppan är slät och tillsätt eventuellt mer vatten för att få en mindre trögflytande konsistens. Slå på grädden och smaka av med salt och peppar. Låt sjuda upp och servera.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.