11 kg
morötter 2 gula lökar 2 msk olivolja 0,5 dl ingefära, riven 2 l god grönsaksbuljong ca 1 tsk salt färsk korianderSkala och slanta morötterna. Hacka löken grovt. Hetta upp en stor kastrull och häll i olivolja. Fräs löken så den mjuknar lite. Häll i morötter och ingefära. Tillsätt buljongen och salt. Låt koka med lock i ca 20 minuter tills morötterna är genommjuka. Mixa soppan slät och servera.
GA_googleAddAttr("Tag", "morotssoppa"). Börja med att skala lök, vitlök, ingefäraoch morötter. Den här färggranna och smakrika soppan med asiatiska undertoner har på kort tid blivit en favorit här hemma
Det här är en jättesats med soppa, som jag gjort och frusit in i lagom stora förpackningar. Både morötter, chili, vitlök, ingefäraoch gurkmeja är starkt inflammationsdämpande, och passar därför extra bra när man behöver lite extra näringsmässig ompyssling efter sjukdom eller olika ingrepp
Häromdagen lagade jag en väldigt enkel och god morotssoppa som jag tänkte dela med mig av. Med en smörgås, extra koriander, rostad lök och en klick creme fraiche
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.