Lägg karrèn i en tät påse och häll över ca 1½ dl portvin och 1 msk svartpeppar samt 1 finhackad vitlöks klyfta och låt det marineras i 1 dygn. Bryn karrén så den får fin färg och lägg över i en ungsform och häll på lite av fonden,portvinet och vattnet och låt steka på ca 150- grader i ca 1 1/2 timme och ös lite då och då, täck med aluminiumfolie sista timmen och tillsätt mer portvin och vatten samt fond så du har en bra grund till såsen. 3 dl portvin
Förutom portvinet så var det verkligen mat gjord från lokala råvaror, något som verkligen ger tillfredsställelse för en stadsbo (eller stabo som vi säger i Skåne)
Häll i portvin och rör om. Mixa soppan och smaka av med salt och peppar och kanske lite mer portvin. 10,5-1 dl portvin. 18-10 dl kantareller 2-3 schalottenlökar 20 g smör, till stekning 0,5-1 dl portvin 5 dl grönsaksbuljong 3 dl vispgrädde 1 msk japansk soja 2 tsk salt 1 krm peppar 3 msk persilja, hackadSkala och hacka löken fint
10 125 g schalottenlök 1 vitlöksklyfta 125 g kycklinglever 2 msk smör 200 g benfri fläskkarré 700 g fläskfärs 1/2 dl portvin 3 msk konc kalvfond 2 dl vispgrädde 1 dl skalade pistagenötter 1 msk färsk finhackad mejram 1 msk färsk finhackad timjan 1 tsk salt 1 krm nymalen svartpeppar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Värm upp vattnet, grädden och portvinet med buljongtärningarna och krydda och smaka av. 2 dl portvin. Börja med att bryna kycklingen så den får fin stekyta och lägg sedan över dem i en gryta
1,5 dl portvin. Koka upp portvin och fikon och låt det puttra lätt i ca 5 min. 1,5 dl portvin. Den här marmeladen är perfekt att ge bort och superenkel att göra - bara två ingredienser
Mixa med stavmixer och sila, smaka av med salt och peppar samt lite vitt portvin. Häll på vitt portvin, kycklingfond och grädde, koka ihop såsen på medelhögvärme i 5 min. 3 msk Vitt portvin
Stöt saffran med lite socker i en mortel och blanda ner med portvinet. 5 g saffran 2 msk portvin4 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 1 nypa salt Smör och ströbröd till formen och ev florsocker till pudring av kakan. 2 msk portvin
1½ dl rött portvin. Skala och skär potatisen i tunna skivor men inte helt igenom. Lägg dem i en ugnsform, pensla med olja och tillaga i ugn 225 grader i ca 45 min
Häll portvin på plommon och russin, precis så att det täcker. Du kan spara portvinet, det smakar gott till vaniljglass, gärna tillsammans med nya russin som fått ligga och dra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.