18-10 dl
kantareller 2-3 schalottenlökar 20 g smör, till stekning 0,5-1 dl portvin 5 dl grönsaksbuljong 3 dl vispgrädde 1 msk japansk soja 2 tsk salt 1 krm peppar 3 msk persilja, hackadSkala och hacka löken fint. Stek kantarellerna på hög värme i lite smör så att vätskan kokar bort. Lägg en smörklick, tillsätt löken och fräs alltsammans på fortsatt hög värme tills löken är genomskinlig. Häll i portvin och rör om. Tillsätt buljong, grädde och soja och rör om igen. Koka upp under omrörning, sänk värmen och låt sjuda i 10–15 minuter. Mixa soppan och smaka av med salt och peppar och kanske lite mer portvin. Strö persilja över kantarellsoppan och servera.
Faktum var att jag gjorde soppan enligt recept men med trattkantareller, och blev så himla missnöjd att jag slängde den och gick och köpte nya gula kantareller och började om
Hacka löken i små bitar och lägg i en kastrull tillsammans med smöret, ett par små nypor curry (det ska inte smaka curry direkt, men curry förhöjer smaken av svamp
Igår åt vi paj och tidigare i veckan så gjorde jag den kantarellsoppamedportvin jag alltid gör. De första jag plockar hamnar på varma mackor, den andra omgången i en svampsoppa och sedan på pizza eller paj tillsammans med getost
Ruskigt gott, vi följer upp gårdagens fläskkotletter med ett riktigt långkok på högrev och precis som gårdagens middag så är det här en gammal klassisk rätt med många smaker man finns
Blev verkligen så gott, med massa goda smaker. Skippa för guds skull inte syltlöken som ger ett härligt "crunch" tillsammans med kyckligen och paprikan
Skala och hacka löken grovt och lägg i grytan tillsammans med köttet. Blanda krossade tomater med tomatpuré, socker, salt, peppar, paprikapulver, vatten, vin och fond och häll i grytan
persilja att garnera med. 800 g lövbiff smör att steka i 4 msk tomatpuré 3 dl vatten 3 msk koncentrerad oxfond 2 msk kinesisk soja 1 dl vispgrädde 3 dl crème fraiche flingsalt persilja att garnera med
Bryn grytbitarna i en stekgryta med lite smör tillsammans med baconet, salta. Smaka ev av med mer kryddor, jalapeno efter smak samt maizenaredning om du önskar en lite tjockare sås
Eftersom barnen inte gillar stenhård kanter lägger jag brödet på ett galler – men med en duk över. Efter 30 minuter – ta ut bröden och kolla värmen i bröden med hjälp av en kökstermometer
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.