Mustig kantarellsoppa med portvin
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 8-10 dl kantareller
  • 12-3 schalottenlökar
  • 120 g smör, till stekning
  • 10,5-1 dl portvin
  • 15 dl grönsaksbuljong
  • 13 dl vispgrädde
  • 11 msk japansk soja
  • 12 tsk salt
  • 11 krm peppar
  • 13 msk persilja, hackad
  • 18-10 dl kantareller 2-3 schalottenlökar 20 g smör, till stekning 0,5-1 dl portvin 5 dl grönsaksbuljong 3 dl vispgrädde 1 msk japansk soja 2 tsk salt 1 krm peppar 3 msk persilja, hackadSkala och hacka löken fint. Stek kantarellerna på hög värme i lite smör så att vätskan kokar bort. Lägg en smörklick, tillsätt löken och fräs alltsammans på fortsatt hög värme tills löken är genomskinlig. Häll i portvin och rör om. Tillsätt buljong, grädde och soja och rör om igen. Koka upp under omrörning, sänk värmen och låt sjuda i 10–15 minuter. Mixa soppan och smaka av med salt och peppar och kanske lite mer portvin. Strö persilja över kantarellsoppan och servera.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.