Tårta - kokos, citron, bär, choklad, vanilj typ. (Gluten- och sockerfri. rivet citronskal. Det är verkligen en riktig smarrig tårta som funkar till alla slags kalas och bjudningar och man kan ändra smakerna på de olika lagrena efter säsong och på så vis få en helt ny tårta men ändå en likadan
I går kom jag äntligen till skott med min rabarbermarmelad och den blev himelskt god. Lägg i rabarber, vaniljstång och saften från citronen i en stor kastrull
En underbar liten sak med massor av smak från passionsfrukt, citronoch varm vanilj. Det är något särskilt med de solgula och orangea färgerna och hur det effektfullt bryter av mot allt det vita
Resultatet är en frusen cheesecake medcitron, vanilj och dulce de leche, supersmarrig är den. När jag tittar mig i spegeln ser jag en kvinna med spår av småbarnsårens trötthet, begynnande skrattrynkor och fler gråa hårstrå i håret än vad som egentligen borde vara där i min ålder
Snitta vaniljstången och lägg den i grytan tillsammans medcitronsaften. den med hallon och knäckigt täcke men även min gamla klassiker med vaniljcrumble och vit choklad
Vispa gulorna med crème fraiche, socker, vaniljsocker, citronsaftoch skal. Det här är en underbart god och syrlig kaka som kan ätas kall som den är, eller lite ljummen med vaniljglass
Ta kastrull från värmen och rör ner socker ochcitronsaft. Ställ bort från värmen och rör ner vaniljsocker och fruktpektin, häll upp på väl rengjorda och atamon-sköljda varma burkar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.