Syrran och jag vevade ihop en god fördrink till lite altanhäng. toppa med Victoria Prosecco. Vi tycker man kan skippa päronjuicen och hälla i mer Midori istället
I senaste numret av "Lantliv mat&vin" hittade fru M ett drinkreceptmedrabarbersirap som lät väldigt gott, vi har gjort rabarbermojito några gånger tidigare och den gillar vi ju, så självklart ville vi prova en rabarberspritzer
130 cl mousserande vin (med eller utan alkohol). 1lime eller citronLägg myntabladen i väl kylda glas, gärna drinkglas på fot eller vinglas. 1Fyll därefter på med is i vardera glas. 1Häll i flädersaften och toppa med kallt bubbel. 1Rör försiktigt om och garnera med myntablad eller en tunn skiva lime eller citron
Skiva rabarbernaoch ha ned i en kastrull med vatten och socker. (För lite rabarberpajskänsla river jag ibland lite kanel över toppen, framförallt när jag gör den med skumtopp
Jag tog vad som finns att tillgå här hemma, och av hemkokt flädersaft, jordgubbar från frysen och mynta ur rabatten (samt givetvis Bombay Saphire ur barskåpet och tonic ur kylskåpet) blandade jag till sådana här läckert somriga drinkar
Det finns olika varianter på den klassiska läskande vindrinken men det här är vårt eget enkelt favoritrecept på spansk sangria som smakar underbart gott och den drickan är en av varm vår- eller sommardag absoluta favoritdrycker
Toppa med karamelliserat päron med lime och en bit vaniljstång. Blanda allt i en shaker, om du inte har en shaker kan du ta en gammal, urdiskad sylt/marmeladburk med lock
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.