1200 g
smör eller margarin 3.33 dl vetemjöl 2 msk vispgrädde 2 msk vatten Fyllning: 100 g hasselnötter 3 dl florsocker 3 st äggvitor Ugn: 175°Arbeta ihop smör och mjöl till en grynig massa. Tillsätt grädde och vatten, och arbeta ihop till en deg. Låt vila svalt i 1 timme.
1 Mal
nötterna och blanda med socker och äggvitor. Vispa fluffigt med elvisp i 5 minuter.
1 Klä
väl smorda formar med degen. Fyll formarna till 3/4 med nötmassan.
1 Lägg
på kryss av degremsor och grädda i ca 20 minuter. Låt kakorna svalna något i formarna innan de stjälps upp.
Arbeta ihop smör, mjöl, grädde och vatten till en deg. Låt den vila i kyl i 30 minuter. Mal nötterna på mandelkvarn och rör ihop med florsocker och äggvitor
Lusten att experimentera i köket har återvänt och gårdagens provbakande blev osedvanligt lyckad. I söndags satte jag en äggbaserad mördeg och hade i lite bittermandelarom
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.