Pocherad lättrimmad torskmed ägg ochpersiljesås är en enkel och lättlagad fiskrätt som passar väldigt bra så här efter helgens intensiva saftande och syltande
Kokt torskmed äggsås är en gammal klassiker som står sig även idag. Första gången hade jag torsk,sen hoki, men annan vit och fast fisk går precis lika bra
800 g färsk torskrygg 16 potatisar (små) 1 knippe dill, finhackad 600 g färska räkor 100 g färsk pepparrot 3 ägg, kokta 25 g smör, smält salt peppar 200 g smör, att bryna smör, till formen salt
Jag toppade med gräslök och rostad mandel. Med några egna justeringar, såklart. Det här var löjligt nog topp tre av det godaste och enklaste jag ätit och gjort
Använd en vid kastrull och fyll upp med vatten så att torskkotletterna kommer att täckas. Lägg i torskenoch sjud på svag värme tills köttet precis börjar släppa från benen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.