Plommonpaj med ingefära
Matklubben.nu
Matklubben.nu
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Botten
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 nypa salt
  • ½ dl strösocker
  • 1 tsk finrivet citronskal
  • 1 ägg
  • 40 g rumstempererat smör i bitar
  • ½ pkt jäst
  • 1 dl ljummen lättmjölk
  •  
  • Fyllning
  • 1 kg plommon
  • 2 dl kesella
  • 200 g färskost
  • t ex philadelphia
  • 1 ägg
  • ½ dl strösocker
  • 3 bitar syltad ingefära
  • 1 msk färskpressad citronsaft
  • 1 dl ströbröd
  •  
  • Garnering
  • ½ dl strösocker

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.