Häll av vattnet och lägg ingefäran i din finaste burk. Gari (ni vet sånt man får på sushihaket)Jag rekommenderar alla att göra egen Gari, larvigt enkelt och väldigt gott
Gari - inlagdingefära. Jag har verkligen kärat ner mig i ingefära de senaste åren sisådär. Och eftersom att jag gav er ett recept på hemgjort quinoa-sushi förra veckan, så tänkte jag att det kunde vara schysst att ge er ett recept på hemgjord gari oxå
Ingredienser cm ingefära 1/2 dl socker juicen från 2 lime 1/2 msk asiatisk fisksås 1 1/2 krm wasabipasta 1 1/2 dl risvinäger eller annan mild vinäger Lägg till i inköpslistan Så handlar du snabbare
Jag har alltid älskat den inlagdaingefäran (eller gari) som man får när man äter sushi. Skala ingefäran, var noga med att bara ta bort det yttersta skalet
1 bit skivad färsk ingefära. 1 bit skivad färsk ingefära. Inlagd sill med morot och ingefära. 200 g filéer inläggningssill (använde Abbas inläggningssill i plasttråg)
Inlagda päron i en lag av ingefära, lime och vanilj. Har ni bloggläsare egna recept på inlagda päron får ni gärna dela med er, vi har stora delar av skörden kvar
Skrapa ur vaniljfröna ur vaniljstången och tillsätt i sockerlagen tillsammans med ingefäran. Inlagda gobitar till en god efterrätt senare i höst kändes helt rätt…12 päron1 citron1 liter vatten1 vaniljstång2 bitar torkad ingefära1 liter vatten700 g strösockerHäll upp 1 liter vatten i en stor skål och pressa citronen i vattnet. Inlagda gobitar till en god efterrätt senare i höst kändes helt rätt…12 päron. 2 bitar torkad ingefära
Färdig sill är oftast ett problem för oss LCHF-are men här är en variant som laddad med allt det nyttiga från fisken men utan den rikliga mängd socker som brukar finnas i den färdiga sillen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.