1 lätt
vispad gräddeSmöra en stor pajform med löstagbar botten, ca 26-27 cm i diameter. Hacka samman mjöl, vaniljsocker, citronskal och kallt smör i skivor. Tillsätt äggulan och arbeta snabbt ihop till en deg.
1 Tryck
ut degen i pajformen. Nagga den med en gaffel och ställ den i kyl 1/2 timme.
1 Riv
mandelmassan och rör samman den med citronskal, smör och äggvita. Bred ut fyllningen i botten på pajen. Halvera och kärna ur plommonen. Täck botten med plommonhalvor, lägg dem med snittytan ner. Grädda pajen på 225° i ca 20-25 minuter. Servera ljummen med grädde.
(Kastrullen ska INTE värmas på något mera under resterande delar av receptet men jag använder den för att blanda ihop resten av ingredienserna för att slippa diska fler kärl
Så både recept och foto har jag lånat från Mitt Kök. Valborg i år firade vi hemma hos vänner. De senaste åren har vi varit vid Härlanda Tjärn, trängts bland andra barnfamiljer från området och varit lagom frusna när de tänt brasan
Sätt ugnen på 175 grader. Tina de frysta hallonen enligt anvisning på paketet. Smörj kanterna i en form med löstagbar kant (ca 24 cm) och kläm fast ett bakplåtspapper i botten
ca 10-12 rabarberstjälkarsmör till formen1/2 dl strösocker1 tsk kanel1 ägg1,5 dl strösocker1,5 dl vetemjöl1/2 tsk bakpulver1 påse mandelspån1 dl kokande vattenSkiva rabarberna och lägg i en smord form
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.