Plommonpaj
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 10-12 plommon
  • 13 msk strösocker
  • 11 msk citronjuice, färskpressad
  • 10,5 tsk kardemumma, stött
  • 13 dl vetemjöl
  • 12 dl strösocker
  • 1150 g smör
  • 11 krm salt
  • 110-12 plommon 3 msk strösocker 1 msk citronjuice, färskpressad 0,5 tsk kardemumma, stött 3 dl vetemjöl 2 dl strösocker 150 g smör 1 krm saltSätt ugnen på 225 grader. Halvera och kärna ur plommonen. Smörj en pajform med smör och strö socker i botten.
  • Lägg plommonen i formen och blanda med 3 msk socker och citronjuice.
  • Blanda alla ingredienser till pajdegen och toppa plommonen med degen. Baka i mitten av ugnen ca 30 minuter tills smuldegen fått fin färg. Låt svalna innan servering.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.