Enkla att göra och fina att dekorera med. Spritsa småmaränger på en bakplåtsklädda plåtar. Små och väldigt söta i dubbel bemärkelse, är dessa små raringar
små muffinsformar. Spritsa smeten ovanpå kakornaoch bränn av med en brûléebrännare. Italiensk maräng. Lägg marängsmeten i en spritspåse, eller använd en fryspåse som du klipper av ett hörn på
Vitorna vispas tillsammans med ättiksspriten till ett hårt och fast skum. När det har bildats små toppar i marängen är det dags att tillsätta sockret lite i taget
När smeten blivit en hård maräng så skall florsockret vändas ned med hjälp av en sked eller. Häll då i lite av sockret(ca hälften) lite i taget under vispning på medel hastighet
Bakade lite maränger idag för att bli av med lite äggvitor, detta är en kallvispad smet och är busenkla att göra i köksmaskinen, smeten sköter ju sig själ
Ibland har man en hel drös med äggvitor över i kylen. Det går visserligen att frysa dem, men jag har redan ett gäng i frysen så då fick det bli lite sega maränger istället
Små bananpannkakor blev det,. med lönnsirap och röd vinbärssylt. Själv nöjer jag mig med att slå på TV. Stek små pannkakor, gärna i plättlagg, ca 1 msk smet per pannkaka
Vad kan man inte toppa med en italiensk maräng undrar jag. Jag toppar just nu tårta, cupcakes, cheesecake, kladdkaka you name it med denna fantastiska massa
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.