De frusna hallonen strös över och till sist hälls marängen över alltihop. Krossa kexen och strö dem på bottnen av en ugnssäker form, ca 27cm i diameter
Plommonkakamed mandel, citron och timjan. Hade några överblivna plommon kvar som inte hamnat i syltburkarna och eftersom jag har så svårt att kasta bort goda ting bestämde jag mig för att baka en plommonkaka
Först ut blir en ljuvlig och höstig plommonkaka, färgad med en riven rödbeta till en ljuvlig rosa ton, smaksatt med vallmo i smeten och ovanpå ett strössel av hackade hasselnötter, mortlad kardemumma, kanel och socker
Kombinationen är helt en fullträff med massor av sommarkänlsa. Blanda ihop till en deg och ställ in i kylen en stund innan den trycks ut i en smord pajform
Plommonkaka är så himla gott och det är värt att passa på nu när det finns färska plommon. Om du inte vill ”krångla till det” hittar du ett jättegott recept på en ”vanlig” plommonkaka här
Eftersom jag står och säljer plommonkaka på jobbet så fick jag till slut nog och klara in hålla mig längre och for till affären för att köpa plommon, resten hade jag hemma redan
Vispa smör och socker poröst med elvisp. Tillsätt ägg och äggulor ett i taget under vispning. Blanda mjölet med bakpulvret och vänd sedan ner i äggsmeten
Smörj sidorna på springformen med smör och klä bottnen med ett bakplåtspapper. Twisten med denna kladdkaka är att den har ett täcke av maräng, det var verkligen jättegott
Rabarberpaj med enkel vaniljsås. Låt svalna och ställ kallt. Blanda socker, vanilj och potatismjöl, rör ner detta i rabarberbitar, fördela i botten av pajskal
Jag gav min maräng en snygg bränna och garnerade med sötsyrliga hallon med passionsfrukt. Under marängtäcket döljer sig en saftig sockerkaka med en len björnbärsmousse
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.