När storleken är som du vill ha den, lägg degen på en pizzaspade. Jag har laborerat med pizza i ganska många år nu, vilket den här bloggen demonstrerar ganska tydligt
Lars "Ernst" Andersson sågade snabbt och lätt till en pizzaspade. Pizza är gott då och då. Ja, då pratar jag om köpepizza och det på dagar då jag inte riktigt orkar laga mat
Pizzaspaden dammas av, stenen kastas in och förvärms på högsta temperatur i varmluftsugnen. Har man ingen pizzaspade går det bra med en bit masonitskiva
Då är det väl lite extra bra att priset i den här fantastiska tävlingen är just en pizzasten, med tillhörande pizzaspade och ett ex av min senaste vegetariska kokbok – Jävligt God Husman
Tekniken är i stort sett densamma, även om du vill baka din pizza i ugnen – värm då upp din pizzasten på ett ugnsgaller och lägg upp pizzan direkt på stenen som i videon eller använd ett bakplåtspapper eller en pizzaspade
Fånga sedan upp pizzan med en pizzaspade och kasta i ugnen. He he. Smet ju iväg till landet i helgen och kom därför med nöd och näppe undan vårstädningen i föreningen
Ta upp degen på mjölat bakbord, dela i två delar, dra ut kanterna och vik ihop och lägg med kanten nedåt på en pizzaspade eller vad du nu använder för att flytta över brödet till bakstenen
En hembakad pizza, en "pizzaspade" och en IR-termometer. För att modifiera din grill behöver duförslagsvis en klotgrill, kan fungera med annan sorts grill ocksåeldfast tegelen bit armeringsjärnen bit plåt (kan ev uteslutas, den används som vindskydd)en IR-termometer för att mäta yttemperaturen på teglet innan pizzagrillningenen pizzaspade/stekspade som håller för höga temperaturer, det blir ledigt över 300 grader i grillen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.