Kebabpizza
Zeinas Kitchen
Zeinas Kitchen
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 pizzor Pizzadeg:
  • 20 g färsk jäst eller
  • 2 tsk torrjäst
  • 2,5 dl vatten
  • 5 dl vetemjöl special
  • 1 dl durumvete
  • 0,5 dl olivolja eller rapsolja
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk socker
  • sås
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 msk tomatpuré
  • 2 dl vatten
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk oregano
  • 0,5 tsk salt
  • 0.5 tsk socker
  • 1,5 tsk balsamvinäger
  • 300 g kebabkött- recept finns HÄR! om du vill göra egen
  • 5 dl riven ost
  • Vitlökssås
  • 0,5 dl majonäs
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 0,5 dl vatten
  • 15 min så den blir ordentligt varm. Kavla degen tunn och lägg sedan den på ett bakplåtspapper. Gör detta innan du toppar pizzan. Bred på tomatsås, strö på riven ost och avsluta med kebab. Ta din pizzaspade (stänkskydd) och lyft pizzan tillsammans med bakplåtspappret och lägg det direkt på den varma plåten i ugnen. Var försiktig för att plåten är väldigt varm nu. Pizzan blir klar väldigt snabbt på detta vis. Ha koll så du inte bränner den. För att se om pizzan är klar lyfter du på den och ser undersidan av degen. Den ska ha en fin gräddad färg, tiden varierar beroende på hur stark ugn du har, ca 5-7 min behöver gräddningstid brukar vara lagom.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.