Lägg påpizzan och lägg på locket. Tänd grillen och se till att ha en rejäl glödbädd. 1Pizzadeg50 g färsk jäst 2 tsk socker 1 tsk flingsalt 0,5 dl olivolja 3 dl ljummet vatten 7 dl vetemjöl special. 1Fyllning100 g rökt bog, finstrimlat 200 g västerbottensost, grovriven 1 dl trumpetsvamp 2 dl babyspenatPizzadeg. Grädda pizzan i cirka 4-5 minuter
Jag och min andre hälft överträffade oss själva och ställde till med en superb pizzabuffé. Fyllningarna knåpade vi ihop efter vad vi var sugna på och det hela slutade med två nöjda pizzabagare som nu landat i soffan mätta och belåtna
En rökbakad pizzapå bakstenar i klotgrillen. Häromkvällen så grillade vi pizza. På med bakstenar i grillen i god tid, det tar ett tag för dem att bli varma
Jag har ju väntat på att få testa pizzastenen som vi köpte till grillen för ett tag sedan. ) Pizzasten i all ära, men för att det ska fungera i praktiken passar det bäst med minipizzor alternativt en pizzabuffé där alla kan få en slice av varje pizza
Det är något alldeles speciellt med att baka pizza utomhus och grädda pågrillen. Det gav en grymt god pizza med krispig botten och en lätt smak av grillat, nästan som om den vore stenugnsbakad
Här en favorit i repris – grillpizzan. Lägg bakstenar eller en plåt pågrillen. Antingen som middag med en god sallad till eller som plockförrättspizza medan man grillar andra saker, framförallt om man skall grilla och röka långkörare som behöver några timmar på sig
Kyckling har en benägenhet att bli lite torr pågrillen, men inte det här receptet. Jag måste bara tipsa om den här helt otroligt saftiga och goda kycklingen, som vi åt häromdagen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.