Lägg bullarna på en bakpappersklädd plåt och toppa med vallmofrön. Lite kletiga att forma till bullar men klicka ut lika stora klickar på plåten med bakplåtspapper innan du formar dem till bullar, så slipper du att gegga med dem en extra gång för att få dem lika stora
Jag har länge tänkt skicka efter detta mjöl, för jag har aldrig sett det i en butik, men så kom jag att prata med en kompis om det, och det visade sig att hon hade mjölet hemma
Blanda de torra ingredienserna i en skål, tillsätt dem sedan medan du rör runt. Drömstadslimpa bakat på surdeg och bikarbonat är ett lämpligt bröd för laktosintoleranta eftersom syrligheten i brödet inte kommer från filmjölk utan från surdeg
En stor fördel medpizza är att det är så lätt att anpassa till var och ens egen smak. Självklart blir det mer som en riktig pizza om du använder pizzadeg men det är inte så dumt med de färdiga kylda degarna som finns
Pizzapå sötpotatisbotten med majskräm och stekt lök (vegansk & glutenfri). Jag har tidigare gjort pizzabottenpå blomkål, men ska erkänna att jag tycker det är svårt att få dem att hålla ihop - om man inte vräker ner en massa ost som smälter och då fungerar som klister
Blomkålspizzamed andra ord. Det är ju Vegetariska Dagen och #köttfrimåndag på en och samma gång idag, så då passar väl en extra-mycket-vegetarisk-pizza bra
Bred ut tomatsåsen över pizzabottnarnaoch lägg på mozarella och riven ost. I min värld är mix något man bara ska behöva tillsätta lite vatten eller möjligen smält smör och röra ihop, men den här pizzamixen kräver lite mer jobb
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.