Kavla ut degen på ordentligt mjölat bakbord och grädda i mycket varm ugn, eller vedugn. Pizzadeg1. Blanda i vetemjöl och arbeta på låg hastighet i ca 4 minuter. Forma degen till 12 bullar och lägg på en oljad plåt eller bricka som får plats i kylen. Bred ut 2–3 msk tomatsås jämnt över pizzan, lägg sedan på ca 1 dl riven mozzarella. Grädda i het ugn/vedugn tills kanterna är gyllene och osten har smält, är ugnen riktigt het tar det bara 2–3 minuter per pizza
Pizzamacka gjord på formfranska. Pizzamackor är allas favoriter. Bred tomatsås eller ketchup på bröden, lägg på riven ost och slutligen valfri garnering
Ännu ett amerikanskt recept kommer här för er att testa om ni vill, jag ber om ursäkt om ni tycker jag är lite av en ”one-trick poney” som inte gör något annat än amerikanskt, men det är något som ligger mig varmt om hjärtat – och kanske lika varmt om midjan USA är lite av [
Ikväll blev det pizza till fredagsmiddag. Platta ut på ett bakplåtspapper. Den smakade inte ens blomkål utan blev som en tunn härlig, smakrik och alldeles underbar pizzabotten
Det där med pizza då alltså… Pålägg finns ju i så många olika varianter så det knappt är sant men välj dina favoriter, använd en god ost och en varm ugn så är det inte mycket som går fel
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.