1 krossade
tomater (gärna smaksatt) eller passerade tomater (gärna smaksatt) eller tomatketchup eller chilisås
11 pkt
(ca 140 g) bacon eller rökt skinka
1 ca
200-400 g champinjoner (färska eller konserverade)
11 burk
(ca 600-800 g) ananas
1 pizzakrydda
eller oregano och timjan och basilika
1200 g
riven ost
15.5 dl
vetemjöl 1.5 tsk bakpulver 1 krm salt 75 g smör 2 dl mjölk
1 krossade
tomater (gärna smaksatt) eller passerade tomater (gärna smaksatt) eller tomatketchup eller chilisås 1 pkt (ca 140 g) bacon eller rökt skinka ca 200-400 g champinjoner (färska eller konserverade) 1 burk (ca 600-800 g) ananas pizzakrydda eller oregano och timjan och basilika 200 g riven ost
15.5 dl
vetemjöl 1.5 tsk bakpulver 1 krm salt
175 g
smör
12 dl
mjölk
1 krossade
tomater (gärna smaksatt) eller passerade tomater (gärna smaksatt) eller tomatketchup eller chilisås
11 pkt
(ca 140 g) bacon eller rökt skinka ca 200-400 g champinjoner (färska eller konserverade) 1 burk (ca 600-800 g) ananas
1 pizzakrydda
eller oregano och timjan och basilika 200 g riven ostPizzadeg: Blanda mjöl, bakpulver, salt i en bunke. 5.5 dl vetemjöl 1.5 tsk bakpulver 1 krm salt Mjöl, bakpulver, salt. Mjöl, bakpulver, salt blandat. Tillsätt smöret skuret i små bitar. Finfördela med fingrarna till en grynig massa. 75 g smör Tillsätt smöret i bitar. Smöret finfördelat. Tillsätt mjölken och arbeta snabbt till en smidig deg. 2 dl mjölk Tillsätt mjölken. Pizzadegen klar. Kavla ut degen så tunt som möjligt till valfri form på två plåtar (om du gör en sats deg). Vik upp kanterna så inte fyllningen rinner av.(Mitt bästa tips är att kavla ut direkt på bakplåtspapper eller direkt på plåten om du använder teflonplåtar. Det behöver inte vara fint med raka eller runda kanter om man inte vill lägga tid på det. Huvudsaken är att degen inte blir för tjock och att den blir ungefär lika tunn över hela plåten.) Kavla ut pizzadegen. Vik upp kanterna. Fyllning: Häll på krossade tomater eller något av alternativen och bred ut till ett jämnt lager. krossade tomater (gärna smaksatt) eller passerade tomater (gärna smaksatt) eller tomatketchup eller chilisås Krossade tomater. Skär bacon i små bitar och fördela jämnt. Skär champinjoner i skivor och fördela dem. Skär ananasen i små bitar och fördela dem jämnt. 1 pkt (ca 140 g) bacon eller rökt skinka ca 200-400 g champinjoner (färska eller konserverade) 1 burk (ca 600-800 g) ananas Skinka, champinjoner, ananas. Strö över kryddor. Strö över riven ost. pizzakrydda eller oregano och timjan och basilika 200 g riven ost Kryddor och riven ost. Grädda mitt i ugnen i 225°C i 15-20 minuter tills pizzan fått fin färg.(Ju tjockare deg och ju mer fyllning man har desto längre tid tar det.) Pizzan gräddas i ugnen.
4 6 dl vetemjöl (6 dl motsvarar 360 g) 2 tsk bakpulver 1/2 tsk salt 2 1/2 dl vatten 1/2 dl olivolja Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Idag bjuder jag på en enkel pizza. Här sitter jag helt ensam med en film på tv. Har redigerat foton till bloggen nu när jag äntligen fått photoshop installerat på datorn
Dinkelmjölspizzamed en botten av dinkelmjöl, vatten, olivolja, blå jäst och lite salt. Jag gjorde två olika – en med dinkelbotten och en med blomkålsbotten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.