Pizza med pizzadeg på bakpulver
www.recepten.se
www.recepten.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 5.5 dl vetemjöl
  • 11.5 tsk bakpulver
  • 11 krm salt
  • 175 g smör
  • 12 dl mjölk
  • 1 krossade tomater (gärna smaksatt) eller  passerade tomater (gärna smaksatt) eller  tomatketchup eller  chilisås
  • 11 pkt (ca 140 g) bacon eller  rökt skinka
  • 1 ca 200-400 g champinjoner (färska eller konserverade)
  • 11 burk (ca 600-800 g) ananas
  • 1 pizzakrydda eller  oregano och  timjan och  basilika
  • 1200 g riven ost
  • 15.5 dl vetemjöl 1.5 tsk bakpulver 1 krm salt 75 g smör 2 dl mjölk
  • 1 krossade tomater (gärna smaksatt) eller  passerade tomater (gärna smaksatt) eller  tomatketchup eller  chilisås 1 pkt (ca 140 g) bacon eller  rökt skinka ca 200-400 g champinjoner (färska eller konserverade) 1 burk (ca 600-800 g) ananas pizzakrydda eller  oregano och  timjan och  basilika 200 g riven ost
  • 15.5 dl vetemjöl 1.5 tsk bakpulver 1 krm salt
  • 175 g smör
  • 12 dl mjölk
  • 1 krossade tomater (gärna smaksatt) eller  passerade tomater (gärna smaksatt) eller  tomatketchup eller  chilisås
  • 11 pkt (ca 140 g) bacon eller  rökt skinka ca 200-400 g champinjoner (färska eller konserverade) 1 burk (ca 600-800 g) ananas
  • 1 pizzakrydda eller  oregano och  timjan och  basilika 200 g riven ostPizzadeg: Blanda mjöl, bakpulver, salt i en bunke. 5.5 dl vetemjöl 1.5 tsk bakpulver 1 krm salt Mjöl, bakpulver, salt. Mjöl, bakpulver, salt blandat. Tillsätt smöret skuret i små bitar. Finfördela med fingrarna till en grynig massa. 75 g smör Tillsätt smöret i bitar. Smöret finfördelat. Tillsätt mjölken och arbeta snabbt till en smidig deg. 2 dl mjölk Tillsätt mjölken. Pizzadegen klar. Kavla ut degen så tunt som möjligt till valfri form på två plåtar (om du gör en sats deg). Vik upp kanterna så inte fyllningen rinner av.(Mitt bästa tips är att kavla ut direkt på bakplåtspapper eller direkt på plåten om du använder teflonplåtar. Det behöver inte vara fint med raka eller runda kanter om man inte vill lägga tid på det. Huvudsaken är att degen inte blir för tjock och att den blir ungefär lika tunn över hela plåten.) Kavla ut pizzadegen. Vik upp kanterna. Fyllning: Häll på krossade tomater eller något av alternativen och bred ut till ett jämnt lager. krossade tomater (gärna smaksatt) eller  passerade tomater (gärna smaksatt) eller  tomatketchup eller  chilisås Krossade tomater. Skär bacon i små bitar och fördela jämnt. Skär champinjoner i skivor och fördela dem. Skär ananasen i små bitar och fördela dem jämnt. 1 pkt (ca 140 g) bacon eller  rökt skinka ca 200-400 g champinjoner (färska eller konserverade) 1 burk (ca 600-800 g) ananas Skinka, champinjoner, ananas. Strö över kryddor. Strö över riven ost. pizzakrydda eller  oregano och  timjan och  basilika 200 g riven ost Kryddor och riven ost. Grädda mitt i ugnen i 225°C i 15-20 minuter tills pizzan fått fin färg.(Ju tjockare deg och ju mer fyllning man har desto längre tid tar det.) Pizzan gräddas i ugnen.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.