Idag kände jag för att laga pizza. Imorse på vägen till jobbet var jag tvungen att stanna och insupa den fantasktiskt vackra utsikt som man kunde skåda från bron över mot stan
Lägg sedanpå din fyllning och grädda i ugnen ytterligare tills osten smält och pizzan ser klar ut. När man inte vill använda vetemjöl så kan det vara svårt att få till en riktigt bra botten
Eftersom det här är den bästa och godastepizzan jag vet blir det mitt bidrag. När det är dags för att börja göra pizzorna brukar jag lägga upp all fyllning i småskålar så va och en får lägga på det man vill
Vi hade planerat redan någon vecka i förväg vad det skulle bli – nyttig pizza. Förra veckan hade jag och sambon möjlighet att äta middag tillsammans för första gången på evigheter
Jag har provat på en hel del olika versioner av hemmagjorda pizzor och pizzabottnar. Blanda blomkålsmjölet med resten av ingredienserna till pizzabotten
Lägg påpizzan och lägg på locket. Lägg på din sten och låt den bli het. 1Pizzadeg50 g färsk jäst 2 tsk socker 1 tsk flingsalt 0,5 dl olivolja 3 dl ljummet vatten 7 dl vetemjöl special. 1Fyllning100 g rökt bog, finstrimlat 200 g västerbottensost, grovriven 1 dl trumpetsvamp 2 dl babyspenatPizzadeg. Blanda jäst, socker, salt, olja och fingervarmt vatten (37 grader) i en degbunke. Dela degen på 4 bitar och baka ut dem på mjölat bakbord. Gräddapizzan i cirka 4-5 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.