Pizza på grillen
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 50 g färsk jäst
  • 12 tsk socker
  • 11 tsk flingsalt
  • 10,5 dl olivolja
  • 13 dl ljummet vatten
  • 17 dl vetemjöl special
  • 1200 g krossade tomater
  • 12 bananschallottenlökar, finhackade
  • 11 vitlöksklyfta, finhackad
  • 14 kvistar timjan, repade
  • 11 tsk socker
  • 11 tsk rökt paprikapulver
  • 11 tsk vitvinsvinäger
  • 1 Salt
  • 1 svartpeppar
  • 1 Olivolja, att steka i
  • 1100 g rökt bog, finstrimlat
  • 1200 g västerbottensost, grovriven
  • 11 dl trumpetsvamp
  • 12 dl babyspenat
  • 1 Pizzadeg50 g färsk jäst 2 tsk socker 1 tsk flingsalt 0,5 dl olivolja 3 dl ljummet vatten 7 dl vetemjöl special
  • 1 Tomatsås200 g krossade tomater 2 bananschallottenlökar, finhackade 1 vitlöksklyfta, finhackad 4 kvistar timjan, repade 1 tsk socker 1 tsk rökt paprikapulver 1 tsk vitvinsvinäger Salt svartpeppar Olivolja, att steka i
  • 1 Fyllning100 g rökt bog, finstrimlat 200 g västerbottensost, grovriven 1 dl trumpetsvamp 2 dl babyspenatPizzadeg
  • Blanda jäst, socker, salt, olja och fingervarmt vatten (37 grader) i en degbunke. Rör i mjöl, lite i taget, tills du får en fast och elastisk deg. Spara resten av mjölet till utbakning. Jäs degen i bunken under bakduk i cirka 25 minuter. Dela degen på 4 bitar och baka ut dem på mjölat bakbord. Tomatsås
  • Fräs lök och vitlök I olivolja, tillsätt timjan och paprika. Fräs ytterligare någon minut. Tillsätt tomater samt socker och vinäger. Låt koka ihop i 10 minuter, smaka av med salt och rikligt med svartpeppar. Fyllning
  • Baka ut pizzor och toppa med fyllningen. Tänd grillen och se till att ha en rejäl glödbädd. Lägg på din sten och låt den bli het. Lägg på pizzan och lägg på locket. Grädda pizzan i cirka 4-5 minuter.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.