1 Pizzadeg50
g färsk jäst 2 tsk socker 1 tsk flingsalt 0,5 dl olivolja 3 dl ljummet vatten 7 dl vetemjöl special
1 Tomatsås200
g krossade tomater 2 bananschallottenlökar, finhackade 1 vitlöksklyfta, finhackad 4 kvistar timjan, repade 1 tsk socker 1 tsk rökt paprikapulver 1 tsk vitvinsvinäger Salt svartpeppar Olivolja, att steka i
1 Fyllning100
g rökt bog, finstrimlat 200 g västerbottensost, grovriven 1 dl trumpetsvamp 2 dl babyspenatPizzadeg
Blanda jäst, socker, salt, olja och fingervarmt vatten (37 grader) i en degbunke. Rör i mjöl, lite i taget, tills du får en fast och elastisk deg. Spara resten av mjölet till utbakning. Jäs degen i bunken under bakduk i cirka 25 minuter. Dela degen på 4 bitar och baka ut dem på mjölat bakbord. Tomatsås
Fräs lök och vitlök I olivolja, tillsätt timjan och paprika. Fräs ytterligare någon minut. Tillsätt tomater samt socker och vinäger. Låt koka ihop i 10 minuter, smaka av med salt och rikligt med svartpeppar. Fyllning
Baka ut pizzor och toppa med fyllningen. Tänd grillen och se till att ha en rejäl glödbädd. Lägg på din sten och låt den bli het. Lägg på pizzan och lägg på locket. Grädda pizzan i cirka 4-5 minuter.
Lägg dem på bakplåtspapper på plåtar. Lägg på skinka och ananas. 1ananas, färsk eller på burk. 1Pizza25 g jäst 2,5 dl ljummet vatten, 37 grader 2 msk raps- eller olivolja 0,5 tsk salt 6-7 dl vetemjöl tomatsås 200 g rökt skinka ananas, färsk eller på burk ca 7 dl lagrad ost, riven olivolja. oregano eller basilika 0,5 tsk salt 1 krm svartpeppar 1 tsk strösockerPizza. Sätt ugnen på 250 grader
Skiva zucchini, paprika och rödlök och fördela över pizzan (ta inte för mycket för då blir pizzan blöt, spara grönsakerna och använd till annat) Fördela mozzarellan jämt på båda pizzorna
Bred på tomatsås och fördela mozzarella över. Lägg kantarellerna på pizzorna och servera. 11 burk tomatsås (pizzasås). 150 g jäst 3 dl kallt vatten 2 msk olivolja 1 msk socker 7 dl vetemjöl 1 burk tomatsås (pizzasås) 125 g mozzarellaost 1 tsk färsk timjan eller torkad salt peppar 500 g kantareller 2 msk smör eller margarinSätt ugnen på 225 grader. Forma 4 runda portionspizzor på en bakplåtspappersklädd plåt
Jag äger ingen baksten och då jag såg på "grillmästarna" att det var lite väl riskabelt att lägga pizzan direkt på gallret fick det bli en egen variant
Jag har ju väntat på att få testa pizzastenen som vi köpte till grillen för ett tag sedan. Pizza med tomatsås, goudaost, tunnskivad skinka, skivade tomater, fetaost, mozarrellaost, vitlöksost och lite extra riven vitlök ovanpå
Det är något alldeles speciellt med att baka pizza utomhus och grädda pågrillen. Receptet påpizzadegen kommer från Leila Lindholms "One more slice" och är självklart gjord på surdeg
Antingen som middag med en god sallad till eller som plockförrättspizza medan man grillar andra saker, framförallt om man skall grilla och röka långkörare som behöver några timmar på sig
Vad sägs om att grädda lite pitabröd pågrillen. Sedan beror det även på storleken och de jag gjorde var nog i den storleken som de frysta pitabröden är
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.