Värm ugnen till 175 grader. Vispa upp ägg och socker så det blir riktigt poröst och vitt. Sikta de torra ingredienserna ner i en skål. Varva mjölblandningen ner i äggblandningen på låg hastighet med övriga ingredienser så smeten blir jämn och fin. Häll blandningen på en bakplåt med smörat bakplåtspapper. Se till att smeten blir jämnt fördelad. Ställ i mitten av ugnen i cirka 10 minuter. Kakan är klar när den studsar tillbaka när du känner med fingret. Medan kakan står i ugnen förbereder du en kökshandduk genom att lägga den på en plan yta och pudra ena sidan med florsocker. Se till att sockret verkligen sätter sig på handduken. När kakan har gräddat färdigt vänder du den varma kakan ner på kökshandduken. Pilla försiktigt loss bakplåtspappret och börja rulla in kakan i kökshandduken. När kakan är inrullad så ställ den på ett galler och låt svalna. Swiss meringue
Ställ en skål över ett puttrande vattenbad på spisen. Häll i äggvitan och sockret och vispa tills sockret har löst sig. Ta bort blandningen från spisen och vispa upp med en elvisp tills marängen dubblar i storlek. Klicka i det mjuka smöret, lite i taget, tills konsistensen blir mjuk och smidig. Avsluta med vaniljsockret. Montering
När kakan har svalnat, rulla försiktigt ut den, den ska böja sig. Fyll insidan med smörkrämen och rulla sedan ihop tårtan. Skär upp tårtan med en vass kniv och garnera slutligen med en klick av den resterande smörkrämen samt lite bär.
Själv har jag ännu en gång snöat in på det underbara bakverket Red VelvetCake. Så bli inte förvånade om det skulle dyka upp en, eller flera Red VelvetCakes på bloggen
♥ White velvetcake ♥. Gjorde två tårtor, Pillow cake, till min födelsedag. Annars blir bottnarna, precis som det heter White velvetcake, vita och sametslena
Sätt ugnen på 175°. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten. Tillsätt vinäger, olja, filmjölk och hushållsfärg och rör till en slät smet
Pink cherry blossom roll cake for a sweet October. I dag ska jag använda sakura till min favorit kaka, det blir en fina Sakura Cherry blossom roll cake
När jag ändå gjorde red velvetcupcakes igår, så passade jag på att göra en tårta också. )Botten är samma recept som red velvetcupcakes, det räcker till en form på 24cm
Men jag testade att göra en red velvet tårta som var ok, men smakade mer när man hade härliga bär. Det var ett tag sedan jag gjorde denna tårtan, varit lat och inte orkat att trycka på publicera
Sikta mjöl, bakpulver, bikarbonat och salt. I en annan skål blanda den röda pastafärgen och kakao. Mixa sedan smör och socker fluffigt ungefär 3 minuter
Red Velvet, denna mytomspunna tårta var man ju tvungen att testa. Tårtan härstammar från den amerikanska södern, och kan också kallas Devils cake och One Hundred dollar cake
För några veckor sedan hade jag mitt årliga adventsfika (med årligt menar jag att det är andra året i rad, men kommer att göra det till en årlig tradition så god vänner, var ni bjudna i år kan ni räkna med en inbjudan även nästa år) och förutom en massa goda ostar så bjöds det även på lussekatter, pepparkakor, karamelliserade mandlar, chokladkola och två olika tårtor varav en var den här fantastiska Red velvetcake från Roy Fares United states of cakes
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.