Budapestbakelsen förknippar man kanske mest att den rullas ihop, precis som en rulltårta. Men man kan också baka ut den som en rund eller fyrkantig tårta om man vill ”trixa” till det lite
Ingredienser Portioner. ca 10 bitar Botten 4 äggvitor 3 dl strösocker 3 dl Rice Krispies Kräm 4 äggulor 1 dl strösocker 1 msk vetemjöl 1 dl vispgrädde 100 g smör skal och saft av 1 citron (1 citronmotsvarar 2 msk saft) Garnering 3 dl vispgrädde mörk, vit eller ljus choklad ev. hallon 1/2 kruka mynta Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken. Kupongen är laddad Imat 2. - Rabatt Oatly 250 ml Mer info Ladda kupong
Rör försiktigt ihop med en ballongvisp, bara precis till det går ihop till en jämn smet. 12 dl strösocker. 11,5 dl farinsocker. 1kolasås. 1hallon. 1225 g smör 2 dl strösocker 1,5 dl farinsocker 0,5 tsk salt 1 burk karamelliserad mjölk (dulce de leche) [à 397 g] 2,5 dl vetemjöl 3 ägg. 1Servering kolasås grädde, vispad hallonSätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) ochfodra en springformsom är ca 23 cm i diameter med bakplåtspapper. Häll upp smeten i formenoch grädda i mitten av ugnen i ca 30-35 minuter, eller tills kanterna är gräddade och mitten fortfarande är kladdig. Låt kladdkakan svalna och stelna i kyl i minst 4 timmar, helst över natten innan du serverar den med vispgrädde, kolasåsochhallon