Rosta mandlarna i en varm panna i lite olja, tadem från värmen och krydda med salt. mandlar med skal. Skär aprikoserna avlånga skivor och basilikan i strimlor
Desserten blev alltså en mandeloch citronbotten med färska bäroch italiensk maräng. Som avslutning så gjorde jag en dessert som jag haft i tankarna länge – något med färska bäroch italiensk maräng
Toppa gröten medrostade nötter, bäroch skivad banan. Jag älskar gröt och startar mer än gärna helgen med en matig variant toppad med en massa nyttiga godsaker
Får väl göra mer spenat- och ricottapasta om jag inte kommer på något annat kul att göra med den. Rosta mandelspånen i torr panna tills de doftar och är gyllene
Men när jag nu väl äter kött - då vill jag att det ska vara så smakfullt som möjligt, och aldrig, aldrig, aldrig mer än medium stekt - hellre mer mot rare
Att knåda, tålmodigt vänta, lukta och till sist även få smaka på något som man lagt ner både kärlek och tid på gör det hela bra mycket roligare än att bara rycka med sig en påse bröd från hyllan i affären
En klassisk fyllning till briwat är kyckling ochrostadmandeloch massor med kryddor och örter. Är festen utomhus är det ett extra plus som maträtterna inte kräver bestick så att man dels slipper massa engångsartiklar som skräpar runt men också att vinden snor med sig både det ena och det andra
Dekorera med färska hallon och nötter. Låt kallna, bryt i bitar lagom att dekorera med. Len chokladmousse möter friskheten hos färska bäroch krispighet från de kanderade nötterna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.