13 dl Gröna bönor. 1Ris eller nudlarKoka upp de gröna bönorna. 1Hacka sedan svampen och löken och fräs dom lite lätt med smör. 1Häll sedan ner grädden och gräddfilen i svampen och löken och koka upp lite lätt under rörning. 1När bönorna har kokat klart häller man ner dom tillsammans med resten. 1Häll sedan i sojan och fonden tillsammans med resten, salta och peppra efter smak. 1Serveras med ris eller nudlar, och njut
Annars kan man få tag i det i butiker medpersiskt sortiment. Lite romantisk meny kanske, men om något kök i världen skulle kunna beskrivas som romantiskt så tror jag att det persiska ligger bra till
Servera grytanmed couscous, yoghurt och färsk koriander. Ta din största grytaoch sätt på hög värme. I med zucchini och paprika samt kikärter och vitkål, rör runt och stek någon minut till
Servera tillsammans med andra goda afrikanska grytor och Zeinas injera. Hacka lök i tärningar, dela gröna bönor i mitten, skala och skär morötterna i stavar lika långa som bönorna, riv vitlök, hacka tomaterna i små tärningar
Tada, på några minuter så åstadkoms en måltid fullproppade med olika nyttigheter. Det gjorde jag häromdagen och jag kan mest beskriva det som en spännande upplevelse som fick smilbanden att dra sig uppåt
Varje bit skall i passa skeden du äter med därför man äter ju med sked och gaffel i Thailand. 125 ml kokosgrädde En medelmåttig kokosgrädde och mjölk ger en medelmåttig curry så köp hög kvalitet. 4 kaffir lime blad Dela bladen i två på längden och ta bort mittstjälken. 4 äggplantor "golfboll" Skär dem i två om medelstora i fyra om stora. En stor näve "thailändsk basilika" - Horapha Ungefär 5-7 blad per person och låt dem vara hela, hacka inte dem
Ur boken Sirroco har jag valt en spännande persiskgrytamed kvitten och saffran. Tonen i boken är avslappnad ochmed personliga anekdoter av författaren som växte upp i Storbritannien men med en persisk härkomst
Bryn det på båda sidor i en stekpanna med smör och lägg över det i en gryta. Fräs bacon och purjolök tills baconet börjar få färg och lägg över i grytan
av grytanmed cayennepeppar och salt. Få ingredienser men mycket smak är det i denna gryta. Servera med kokt, ugnsstekt eller pressad potatis och grönsaker
Häll vattnet i grytanoch börja koka på medelhög värme. Lägg i en gryta. Låt detta koka i totalt två timmar nu och späd med extra vatten ifall det ser ut att koka torrt
Vill du ha grytan tjockare i konsistenten, strö i lite maizena, rör runt medan det puttrar. Denna kycklinggryta är enkel att göra, smakrik och väldigt god
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.