Grön marockansk gryta med aubergine och kikärtor
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 4 1 röster

Ingredienser

  • 2 gula lökar
  • 10,5 vitkålshuvud
  • 14 vitlöksklyftor
  • 11 msk spiskummin
  • 11 msk koriander
  • 11 paprika
  • 11 aubergine
  • 11 zucchini
  • 13 msk olja
  • 10,5 msk chili flakes
  • 11 förp kikärter
  • 1500 g krossade tomater
  • 11 grönsaksbuljongtärning
  • 11 msk honung
  • 16 dl couscous
  • 12 msk olivolja
  • 11 citron, saft + skal
  • 11 tsk salt
  • 18 dl vatten
  • 11 kruka färsk koriander
  • 1 russin
  • 1 mandlar
  • 1 yoghurt
  • 12 gula lökar 0,5 vitkålshuvud 4 vitlöksklyftor 1 msk spiskummin 1 msk koriander 1 paprika 1 aubergine 1 zucchini 3 msk olja 0,5 msk chili flakes 1 förp kikärter 500 g krossade tomater 1 grönsaksbuljongtärning 1 msk honung
  • 1 Couscous6 dl couscous 2 msk olivolja 1 citron, saft + skal 1 tsk salt 8 dl vatten
  • 1 Till servering1 kruka färsk koriander russin mandlar yoghurtSkala och hacka lök och vitlök smått. Skär resten av grönsakerna i trevliga lite större bitar. Ta din största gryta och sätt på hög värme. Tillsätt olja, lök, vitlök, spiskummin och koriander. Stek i ca 1 minut och tillsätt sedan aubergine och chili flakes. Stek i ytterligare 5 min. I med zucchini och paprika samt kikärter och vitkål, rör runt och stek någon minut till. Tillsätt krossade tomater, buljong och honung samt salta och peppra. Låt koka i ca 10 min. Gör couscous under tiden: Lägg couscous i en skål och tillsätt citronskal+saft, olivolja och salt. Koka upp vattnet och häll över couscousen. Rör runt och täck sedan med platsfilm och låt stå i 10 min. Fluffa sedan upp den med en gaffel och toppa med russin och mandlar. Servera grytan med couscous, yoghurt och färsk koriander.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.