När jag var barn bjöds det nästan alltid inlagd gurka till söndagssteken, och nu sist jag gjorde helstekt karré i ugnen fick jag en obändig lust att lägga in gurka
Skiva gurkan med en osthyvel och lägg i lagen. Blanda ättika och vatten. Har varit oerhört sugen på egen inlagd gurka till köttbullar/biffar, potatis och sås ett bra tag nu och när vi varit i USA i två veckor så var suget ännu större
Låt hela alltet koka upp, låt svalna och häll på desinficerade glasburkar. Strax innan lagen kokar upp, lägg i grovt skivad gurka, paprika, lök eller vad du vill
Fatta gurka i ett stadigt grepp och skala den. När jag funderar över det så här i efterhand önskar jag att jag hade haft en grönt äpple att skala och lägga i, men det hade jag inte
Låt stå ett par dagar, innan du kastar dig över dem och äter upp alla på en gång. Lägg gurkan i rena burkar (jag brukar hetta upp dem i ugnen, för att döda alla bacillusker
Blanda ättika, socker, salt, vatten, vitpeppar och persilja och slå lagen över gurkan. Härligt saftiga och smakrika järpar med mycket kruspersilja och en krämig gräddsås är svårslaget på middagsbordet
Skala gurkanoch skiva den tunt med osthyvel. Strö över persilja och servera. Lägg gurkan i en skål och häll på salt, socker och ättiksprit, och blanda väl
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.