Låt stå ett par dagar, innan du kastar dig över dem och äter upp alla på en gång. Lägg gurkani rena burkar (jag brukar hetta upp dem i ugnen, för att döda alla bacillusker
Skala gurkanochskiva den tunt med osthyvel. Strö över persiljaoch servera. Häll ev av lite av lagen. Lägg gurkani en skål och häll på salt, socker ochättiksprit, och blanda väl
Skölj ochskivagurkan med osthyvel eller liknandeoch lägg skivornai en djup tallrik. Blanda ättika, socker, vatten, vitpepparoch salt till en lag och häll över gurkskivorna
Ochkrondill. Om du förvarar dem mörkt och svalt är hållbarheten ca tre månader på oöppnade burkar. Har du sett att det just nu nästan kryllar av ”Västeråsgurka” i affärerna
Busenkelt att odla själv hemma, kul att det blir en sån riklig skörd av små gula ärtor, och då ärtskott i stort sett alltid är slut, eller så har de inte fått påfyllningi hyllan på Ica, så är det perfekt att ha hemma själv
När jag var barn bjöds det nästan alltidinlagdgurkatill söndagssteken, och nu sist jag gjorde helstekt karré i ugnen fick jag en obändig lust att lägga ingurka
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.