Alltså vad är det med sommarvärme och grillar. ) och fjuttar på sina grillar. Sedan springer jag ut med det som ska grillas, vänder den otäckt brinnande grillen ryggen och ägnar mig åt tillbehören
Men en sak som tar lite tid och är pyssligt men på nivån att två femåringar kan hjälpa till att laga det är de västerbottenostfyllda bakpotatisarna vi åt i helgen
Skala och grovhacka schalottenlök och vitlök. Smörfräs hacket med chipotle och stjärnanis. Häll på vin, vatten och fond och koka ihop mängden till ca hälften
persilje- och dillsill, citron- och gräslökssill samt rabarber- och vaniljsill. Vi har så sakterliga genom åren dragit ner på kötträtterna på julbordet, till förmån för sill- och laxrätter
Nu är hösten här och jobb, skola och vardagen rullar på i ett ganska snabbt tempo. Helgerna försöker vi göra så lite som möjligt och jag njuter av att ha den här mellanperioden då barnen ännu inte har några aktiviteter ( jo de stora men de fixar sånt själva numera)
Den här marängtårtan är min svågers specialitet, och så himla god. Den allra bästa fyllningen och toppingen är i min smak massor av färska skivade jordgubbar ihop med grädden
Vi är ju inga godisråttor i den här familjen, kakmonster ja, men godis, nope, det kan ligga här hur länge som helst och till slut får jag oftast slänga det
Hetta upp en stekpanna med smör och bryn hastigt kycklingfiléerna och lägg dem i en ugnsfast form. Bryn sedan lök och vitlök i samma fett som kycklingen bryntes i
Hacka lök och vitlök, fräs i stekpanna. Dela laxen i kuber och fräs lätt, salta och peppra. Tina Broccolin och dela i mindre buketter, lägg i stekpannan och stek så de blir varma
Eftermiddagsmys med nybakat bröd och en kopp te. Jag älskar att äta bröd och jag har märkt att jag mår som allra bäst när jag äter glutenfritt bröd så det blir en hel del bakande här hemma
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.