Västerbottenostfyllda kryddiga älgfärsjärpar, rödvinssås med chipotle och stjärnanis, frästa säsongens svampar med mandelpotatis- och jordärtskocksmos

Ingredienser

  • 1 st röd chilifrukt , finhackad
  • 0.5 dl hackad persilja
  • 1 lufttorkad skinka
  • 1.5 msk viltfond
  • 1 st äggula (or)
  • 600 gram älgfärs
  • 1 st vitlöksklyfta(or) , pressad
  • 0.5 dl grädde
  • 0.5 dl viltfond , koncentrerad
  • 2 dl vatten
  • 0.5 flaska(or) rött vin , 37,5 cl
  • 1 salt och peppar
  • 1 msk smör
  • 0.5 msk maizena majsstärkelse
  • 1 msk smör
  • 1 st vitlöksklyfta (or)
  • 1 st Schalottenlök (ar)
  • 0.5 dl Portvin, rött
  • 1 st stjärnanis
  • 1 st chipotle chili
  • 1 st vitlöksklyfta (or)
  • 2 dl het mjölk
  • 1 bit(ar) smör
  • 0.7 kg mandelpotatis
  • 150 gram jordärtskockor
  • 1 st grönsaksbuljongtärning (ar)
  • 1 salt och peppar
  • 1 smör
  • 1 svamp

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.