Perkedel jagung – Indonesiska majsfritters med rissallad
Svt
Svt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • fryst majs
  • 1 salladslökar eller 1 rödlök
  • 1 selleristjälkar
  • 1 rismjöl
  • 1 vitlök
  • 1 ägg
  • 1 salt och peppar
  • 1 olja till stekning
  • 1 råris
  • 1 ananasringar på burk, eller färsk ananas
  • 1 jordnötter, grovhackade
  • 1 röd paprika
  • 1 sockerärtor eller 2 dl kokta gröna ärtor
  • 1 apelsin
  • 1 japansk soja
  • 1 sesamolja
  • 1 vinäger eller saften från 1 lime
  • 1 vitlök, pressad
  • 1 chilisås (tex sriracha, kan ersättas med mild chilisås) eller 1 tsk chiliflakes
  • 1 majsfritters
  • 1 sötsur såsMajsfritters1. Tina upp majskornen och låt rinna av i en sil. Hacka lök och selleri fint. 2. Lägg hälften av majskornen i en mixer och mixa släta. Blanda sedan ihop den mixade majsen med hela majskorn och resterande ingredienser.3. Forma biffar och stek i olja, ca 3-4 min på varje sida. Låt rinna av på papper och servera med rissallad.Rissallad1. Koka 2 dl råris och låt kallna.2. Blanda ihop ingredienserna till dressingen och låt stå och gotta till sig.3. Hacka alla grönsaker grovt, hacka ananas i tärningar, hacka jordnötter grovt. Lägg alla grönsaker, riset, jordnötter och ananas i en bunke. Häll över dressingen och blanda.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.