1 chilisås
(tex sriracha, kan ersättas med mild chilisås) eller 1 tsk chiliflakes
1
majsfritters
1 sötsur
såsMajsfritters1. Tina upp majskornen och låt rinna av i en sil. Hacka lök och selleri fint. 2. Lägg hälften av majskornen i en mixer och mixa släta. Blanda sedan ihop den mixade majsen med hela majskorn och resterande ingredienser.3. Forma biffar och stek i olja, ca 3-4 min på varje sida. Låt rinna av på papper och servera med rissallad.Rissallad1. Koka 2 dl råris och låt kallna.2. Blanda ihop ingredienserna till dressingen och låt stå och gotta till sig.3. Hacka alla grönsaker grovt, hacka ananas i tärningar, hacka jordnötter grovt. Lägg alla grönsaker, riset, jordnötter och ananas i en bunke. Häll över dressingen och blanda.
Stekt ris med grönsaker och ägg. Om du vill ha i kyckling så kan du hacka kycklingfile och steka det tillsammans med vitlöken som jag gör i början av receptet och sen följa receptet som vanligt
Lägg upp och garnera med persilja och rostade valnötter. Stick några hål med en gaffel i auberginen och lägg in den i ugnen i cirka 20 minuter eller tills den sjunkit ihop och skalet har svartnat
Fräs grönsaker, frukt och curry en stund och blanda det med köttet. Serveras med ris. Späd i stekpannan med vatten (1½ dl). Blanda med en gaffel margarin och mjöl till en pasta, lägg ner i grytan och koka ytterligare 5 min
Inga bråkande smalben och knän (eller okej, mina ben följer förhoppningsvis med de också), inget pluggande och mer sömn Så påsken kommer spenderas där och förhoppningsvis kommer det bli upptäcksfärder, lite fiske och så ska jag bara njuta av att umgås med fina vänner
Oj vilken härlig måndagsmiddag jag fick till. Jag känner mig inte alls redo för vardag och ny vecka, så efter skolan gick jag och handlade lite favoritgrejer (koriander, avokado, mango
Ta några tag med pepparkvarnen och vänd ner resterande majskorn, salladslök och fetaost i smeten. Hetta upp en stekpanna med stekfett och klicka i cirka två matskedar åt gången av smeten och platta ut något
Jag vet faktiskt inte om man verkligen brukar tillaga sådan rissallad i Marocko, men hårdkokta ägg som garnering förekommer mycket ofta, och risröra med tonfisk och ägg är mycket populärt i norra Afrika
För elgrill på balkongen – nä, då kan jag ju lika gärna steka maten inne på spisen. Hur som haver kommer här ett skepp lastat med ett recept på en rissallad som passar bra både till stekt och grillat kött och kyckling
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.