Rissallad med tonfisk
receptfavoriter.se
receptfavoriter.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 7 dl kokt ris, ex. basmati- eller jasminris. Räkna 3 dl okokt ris.
  • 12 dl kokta gröna puylinser, belugalinser. Gröna eller röda linser blir också gott. Räkna 1 dl okokta linser (koka dock gärna ett halvt paket linser på en gång och frys in resten)
  • 14 stänglar sparris
  • 14 morötter
  • 11 röd paprika
  • 11 stor tomat
  • 11 dl vinäger, ex. vit balsamvinäger
  • 15 msk majonnäs
  • 10,5 dl hackad bladpersilja
  • 10,5 dl matolja eller olivolja
  • 10,5 tsk salt
  • 12 krm vitpeppar
  • 11 burk tonfisk i vattenKoka ris enligt paket. Sprid sedan ut det på en bricka och låt det svalna. Koka linser enligt paket. Skölj dem kalla i durkslag. Förbered under tiden resten: Skölj och hacka persilja, skölj och tärna paprika, skölj och tärna tomat - lägg allt i en stor skål. Spara ev. lite persilja till garnering. Skala och tärna morötterna. Koka under tiden upp några dl vatten i en kastrull. Koka morötterna mjuka med 0,5 tsk salt i 5 minuter. Skölj sparrisen och lägg med dem att koka med morötterna i ca 3 minuter. Häll av morötter och sparris och skölj kallt i durkslag. Lägg morötterna i skålen. Strimla sparrisen och tillsätt den. Spara ev. topparna till garnering. Tillsätt och blanda runt kokt kallt ris, linser, majonnäs, olja samt smaka av rissalladen med salt, peppar och vinäger. Öppna tonfiskburken och häll av lagen. Smula i grova bitar över rissalladen vid servering. Garnera ev. tonfisksalladen med sparrisknoppar samt persilja innan servering.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.