Lumpia - Filippinska vårrullar med sweet chilisås
Svt
Svt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • nötfärs eller vegfärs
  • 1 morötter
  • 1 vitkål, ca 180 g
  • 1 vitlök, finhackade
  • 1 färsk ingefära, hackad
  • 1 japansk soja
  • 1 salt
  • 1 svartpeppar
  • 1 vårulleark i mellanstorlek
  • 1 rapsolja till stekning
  • 1 vatten och vegetabilisk olja till pensling
  • 1 röda chilifrukter, justera hetta efter smak
  • 1 vitlök
  • 1 liten bit ingefära
  • 1 tomatpuré
  • 1 risvinäger
  • 1 socker
  • 1 vatten
  • 1 majsstärkelse utspädd i 2 msk vatten
  • 1 rapsoljaVårrullar1. Riv morot på grova sidan av rivjärnet, strimla kålen och finhacka vitlök. Hetta upp olja och stek färsen tills den börjar smula sig och får färg.2. Tillsätt övriga ingredienser och stek under omrörning i ca 4-5 min, tills grönsakerna mjuknar. Låt fyllningen svalna.3. Lägg ca 3 msk fyllning på kanten vid långsidan av varje ark, vik in kanterna och rulla ihop till en rulle. 4. Lägg rullarna med skarven nedåt på en plåt med bakplåtspapper och pensla med olja. 5. Värm ugnen till 225°C, över- och undervärme. Grädda mitt i ugnen i ca 10 min. Ta ut från ugnen, vänd på vårrullarna, pensla med mer olja och baka i ytterligare 10-15 min, tills vårrullarna blir gyllene och frasiga. Servera med ris och sweet chilisås.Sweet chili-sås1. Hacka chili, ingefära och vitlök fint. Du behöver inte kärna ur chilin.2. Hetta upp olja i en liten kastrull och stek chili, ingefära, tomatpuré och vitlök på medelvärme i ca 2 min. 3. Tillsätt sedan risvinäger, socker, salt och vatten. Låt koka i 10-12 min på medelvärme utan lock. 4. Späd ut majsstärkelse med lite vatten, vänd ner i såsen samtidigt som du rör om. Låt sjuda långsamt i 3-4 min, tills såsen tjocknar. 5. Låt kallna, lägg sedan i steriliserad glasburk och förvara i kyl. TipsSweet chilisåsen klarar sig i kyl upp till 1 månad.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.