Per Morbergs tempura
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 12 tigerräkor eller stora räkor
  • 12 dl vetemjöl
  • 11 ägg
  • 11 dl (ca) vatten
  • 10,5 squash
  • 10,5 aubergine
  • 10,25 dl lätt soja
  • 11 dl vatten
  • 10,25 dl mirin
  • 12 l matolja
  • 112 tigerräkor eller stora räkor 2 dl vetemjöl 1 ägg 1 dl (ca) vatten 0,5 squash 0,5 aubergine 0,25 dl lätt soja 1 dl vatten 0,25 dl mirin 2 l matoljaTempura: Hetta upp oljan i en vid kastrull. Blanda ägg och vetemjöl med vattnet till en lagom tjock smet. Skala räkorna. Skär grönsakerna i mindre bitar. Vänd räkor och grönsaker i smeten. Fritera litet i taget. Sås: Koka ihop soja, vatten och mirin på medelstark värme. Servera till räkorna.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.