1 l
rensad blandsvamp (kantareller, gul trumpetsvamp, blek taggsvamp)
17 dl
grönsaksbuljong
14 dl
vispgrädde
11 st
gul lök
1 Salt
och peppar
10,5 st
citron
11 l
rensad blandsvamp (kantareller, gul trumpetsvamp, blek taggsvamp) 7 dl grönsaksbuljong 4 dl vispgrädde 1 st gul lök Salt och peppar 0,5 st citronHacka löken fint, sautera den i en kastrull. Lägg i svamp och fortsätt sautera tills vattnet kokat bort. Häll i buljong och grädde. Låt sjuda 7-8 minuter. Mixa din svampsoppa, smaka av med salt och peppar samt lite citronsaft Om du vill ha en tunnare svampsoppa, späd med mjölk.
1-2 st (ca 200 g) gula lökar 500 g nötfärs 0,5 tsk salt 1 krm svartpeppar ca 500-600 g vitkål 250 g (ca 3 st) skalade morötter 2 klyftor vitlök 10 dl vatten 2 st köttbuljongtärningar 2 msk tomatpuré
Jag har ätit smörgåsbord två dagar i rad och min mage är nu nästan större än när jag var gravid. Igår var jag på Liseberg med mina kollegor och då åt vi smörgåsbord på Huvudrestauranten
4 personer. 4 personer. Len och helt ljuvlig fisksoppa med smak av bland annat saffran. Välj fisk som är fast i köttet, t ex marulk, gös, lax, hälleflundra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.